Národný týždeň manželstva

0
1841

Národný týždeň manželstva (NTM) je celosvetová kampaň pre podporu manželstva. Táto kampaň prebieha už šiestykrát aj na Slovensku a koná sa v týždni, keď oslavujeme aj náš veľmi obľúbený svätý Valentín. Tento rok sa bude konať akcia 8.-14. februára.

flowers-260894_960_720

NTM sa snaží pripomenúť ľuďom pravú hodnotu manželstva. Napriek tomu, že si na začiatku každého manželstva sľubujeme vernosť, lásku a státie pri tom druhom v dobrom aj zlom, v súčasnosti sa na to nejak pozabudlo a pomaly každé druhé manželstvo je v rozvodovom konaní alebo sú ľudia v manželstve nešťastní.

Kampaň neprebieha však iba na Slovensku, ale aj na rozličných miestach sveta. Stáva sa tak platformou spolupráce pre rôzne subjekty, pričom cieľom je pracovať na rozvoji kvalitných manželstiev. Nie je však určená iba pre tých, ktorí majú kvalitné manželstvo, ale aj pre tých, ktorí tieto hodnoty a ciele zdieľajú.

wedding-322034_960_720

Národný týždeň manželstva nie je politicky a ani nábožensky zameraná iniciatíva. Základnou myšlienkou tohto projektu je dbať o to, aby sa ľudia starali o manželstvo a aby ho uzatvárali naozaj len s tým, s kým chcú žiť celý život. Je vytvorená pre tých, ktorí veria v pravú lásku a dokážu byť verní aj v prípade, že v manželstve práve zažívajú krízu. Veď predsa každý vzťah, bez ohľadu na to či ide o kamarátov, manžela alebo rodinu nie je dokonalý a občas dôjde k výmene názorov.