Je zelená káva podvod alebo naozaj funguje jej efekt pri spaľovaní tukov

1
4840

Zelená káva naozaj nie je podvod, len na trhu je množstvo produktov, ktoré obsahujú síce názov „Zelená káva“, ale obsahujú len pár percent zelenej kávy a potom celý proces ktorý množstvo ľudí očakáva od zelenej kávy, skrátka nefunguje.

Zelená káva nie je žiadna špeciálna káva. Je to len nepražená káva, pochádzajúca väčšinou z kávovníka arabského – coffea arabica . Okrem neho ešte poznáme dva významné druhy kávovníka a tými sú, kávovník konžský, čiže coffea robusta a kávovník liberijský – coffea liberica. Vďaka tomu, že zrnká neprešli vysokou teplotou, neprišli o niektoré prospešné zložky, ktoré sa pražením znehodnotia.

Kávovník môžeme zodpovedne zaradiť medzi liečivé rastliny, pretože ľudia pijú kávu stáročia pre jej zdravotný benefit. Káva v primeranej konzumácii je zdravotne prospešná. Je povzbudením nielen pre telo, ale pre mnohých je prostriedkom pohladenia duše.

Práve tento efekt je v dnešnej uponáhľanej dobe mimoriadne dôležitý. Šálka kvalitnej kávy nám umožní aspoň na chvíľku sa zastaviť a zrelaxovať.

Kávovník okrem toho, že nám sprostredkováva našu obľúbenú kávičku, ktorá sa pripravuje z pražených zŕn, obsahuje aj množstvo cenných látok, ktoré sú prospešné nášmu zdraviu. Zelená káva obsahuje antioxidanty a množstvo organických kyselín. Mnohé tieto látky sa však pražením ničia. Práve preto pitie zelenej kávy má opodstatnenie, keďže nedochádza k ničeniu týchto pre telo vzácnych prírodných látok.

Zelená káva obsahuje aj kyselinu chlorogenovú, ktorá pomáha pri štiepení polysacharidov (skróbov) na jednoduché cukry. Preto jej význam narastá pri naštartovaní metabolizmu a spaľovaní.


 

Samozrejme očakávať len a len od zelenej kávy, že vyrieši ako čarovným prútikom Váš problém so spomaleným metabolizmom a nadvahou, je nezmysel.

Množstvo ľudí očakáva od zelenej kávy typickú kávovú chuť. Zelená káva však nechutí ako pražená káva, chutí viac ako čaj. Preto si niektorí ľudia pridajú do zelenej kávy aj čiernu praženú kávu.

V tomto mixe získate benefit, ktorý ponúka zelená káva a neprídete o chuť praženej kávy. Zaujímavý kompromis pre tých, ktorým nechutí samostatná zelená káva. Mletá Zelená káva z nepražených zŕn kávovníka namixovaná s praženou čiernou arabicou kvôli zachovaniu tradičnej chuti kávy.

Ak nechcete pristúpiť na kompromis a nepijete tureckú kávu, odporúčame zelenú kávu pripraviť podľa návodu na obale. Po prefiltrovaní pridajte lyžičku instantnej čiernej kávy, poprípade môžete pridať aj mocca lyžičku našej najlepšej špaldovej kávy. Tí ktorí pijú kávu s mliekom, môžu na záver pridať do takto „vytuningovanej“ zelenej kávy aj mlieko.

Keď chcete schudnúť, zelená káva môže byť Vašim skvelým spoločníkom pri chudnutí, pretože Vám nastolí pohodu, nabudí organizmus, naštartuje metabolizmus. Potom nastupujete ale Vy tým, že zvýšite pohyb, a prispôsobíte svoj jedálniček chudnutiu. Nenadávajte na zelenú kávu, že Vám nepomohla pri chudnutí, keď Vy sami ste nič vo svojom živote nezmenili alebo zmenili len málo.

Uvedomte si, že chudnutie je vždy komplexná záležitosť.

Pri nastavovaní diét v našom centre www.svetterapii.sk vždy zohľadňujeme individualitu človeka, pretože inak to nefunguje. K piatim pilierom efektívneho chudnutia, ktoré aplikujeme na našich klientov môže byť zelená káva viac ako len príjemným spoločníkom pri relaxácii ducha.

Zázraky na počkanie a nemožné do troch dní – to je možné len v snoch, ale zelená káva ako spoločník efektívneho chudnutia môže byť pre mnohých realita.

Pravú, 100% zelenú 100% arabicu, môžete zohnať tu.

Čítajte tiež:

5 faktov o káve, o ktorých ste pravdepodobne netušili

Musk varuje: Umelá inteligencia zničí ľudstvo

Comments are closed.