Film: Čiperná jazda

0
1736

Alvin, Simon a Theodore sú späť. Ako to už u týchto chipmunkov býva, sú nabití dobrou náladou, energiou a hlavne množstvom bláznivých nápadov či pesničiek. Aj Čiperná jazda začína nedorozumením. Alvim, Simon a Theodore majú podozrenie, že si Dave chce zobať za ženu svoju priateľku. Napriek tomu, že im jeho priateľka nevadí, jej syn im robí zo života peklo. Všetci štyria (Alvin, Simon, Theodore a jej syn) sa rozhodnú, že im svadbu prekazia.

Autor: latino-review.com
Autor: latino-review.com

Osobné hodnotenie

Táto časť ma príjemne prekvapila. Samotným dejom sa tvorcovia snažili priblížiť dnešnej mládeži, a preto sa človek dokáže vžiť tak do chipmunkov, ako aj Davea.

Ako to už býva zvykom, aj v tejto časti je hlavným aktérom problémov práve Alvin, ktorý ich vyvádza od začiatku filmu až po koniec. Niektoré z nich sú naozaj úsmevné, pri iných sa človek bude chytať za hlavu, ako to ten Alvin môže vymyslieť.

Už od začiatku filmu majú v pätách naštvaného palubného detektíva. Chipmunkovia nielenže nemali letenku, ale vypustili domácich maznáčikov, ktorí sa im počas letu začali prechádzať po palube. A tak sa namiesto Miami ocitli úplne inde a samozrejme aj bez peňazí.

Celý film hrá v podtónoch lásky, či už ide o zásnuby, detektívova nenávisť voči chipmunkom, ktorá je spôsobená nešťastnou láskou alebo priateľstvo a bratskú lásku.

Celkový film by som hodnotila naozaj veľmi priaznivo. Aj táto časť je rovnako kvalitná ako tri predchádzajúce.