Jediné vajíčko vzácneho papagája Kakapo postavilo do pozoru záchranárov

0
1865

kakapoOrganizácia, ktorá sa na Novom Zélande snaží zachrániť populáciu vzácneho papagája Kakapo, dáva veľké úsilie do záchrany každého jedinca, ktorých v minulosti zabíjali pre mäso a pierka. Každé vajíčko je len polovičný úspech, pretože je nutné vajíčko zachrániť a pomôcť mu vyliehanuť. Napríklad pri nesprávnej teplote siahnu aj po takých pokusoch, ako oblepenie vajíčka nálepkami. Tie jednak pomôžu pri teplote a chránia škrupinku pred možným poškodením. V tomto najnovšom prípade však vajíčko zachránili nálepkami, keďže samotná budúca mamička ho zničila zobákom.

Lisa One
Mláďa, ktoré pomenovali Lisa One, sa narodila presne v posledný februárový deň.

Kakapo papagáj vajíčka
Kakapo papagáj vajíčka
Kakapo papagáj vajíčka
Kakapo papagáj vajíčka
Kakapo papagáj vajíčka

Kakapovia sú veľké papagáje so zakrpatelými krídlami. Majú niekoľko zaujímavých naj. Sú najohrozenejším papagájom na svete, jedným z najohrozenejších vtákov vôbec, najväčším papagájom na svete, najhlučnejším vtákom na svete a možno by sme našli ešte nejaké to „naj“. Má charakteristické zeleno žlté sfarbenie a už sme si o ňom nedávno niečo napísali.

Organizácia Kakapo Recovery
Organizácia, ktorá sa na Novom Zélande snaží chrániť týchto papagájov a stará sa o nich aj na izolovanom menšom ostrove, žne úspechy, ktoré sledujú fanúšikovia papagájov aj cez Facebook. Zdroj: https://www.facebook.com/KakapoRecovery