Windows XP update ponúka výber internetového prehliadača

0
5820

Internet Explorer 8Dnes užívateľom operačného systému Windows XP automatická aktualizácia doinštalovala jednoduchú aplikáciu, ktorá má ponúknuť aj iné internetové prehliadače na výber svojim užívateľom. Už pred viac ako rokom schytal Microsoft pokutu za to, že vo svojom systéme presadzuje len Internet Explorer, respektíve len ten je nainštalovaný v počítači. A mnohí tak zostanú len pri ňom. Trochu absurdná žaloba však stále stavala na určitých zákonoch, ktoré boli postavené na hlavu a mali skôr chrániť niečo celkom iné. Nič menej dnes sa predsa len stalo, že Windows ponúka možnosť stiahnuť si ďalšie prehliadače a ich výber je naozaj bohatý. Dozvedáme sa tak napríklad aj o existencii menej známych prehliadačov.

Z tohto zoznamu je naozaj čo vyberať. Je jasné, že aj napriek pokusu si niečo neznáme nainštalovať a odskúšať sa mnohí vrátia späť k osvedčeným prehliadačom. Mnohé z noviniek stavajú na jadrách veľkých prehliadačov, preto sa veľkých zmien nedočkáte. Svojim spôsobom je však dobré, že Windows ponúka výber aj iných, aj keď pravdou je že Windows je Microsoft a Internet Explorer je tiež Microsoft. Ide vlastne o to, že ak si kúpite auto značky Mercedes, bude v ňom rádio vyrobené Mercedesom a práve to úradom vadilo, laicky a stručne povedané.

Možno si tak užívatelia starého IE 6.5 konečne aktualizujú software a webdizajnéri sa nebudú musieť trápiť s úpravami webu aj pre nich. Pre nás je novinkou Lunascape Browser a preto ho otestujeme a možno neskôr vám dáme vedieť pár názorov. Update prezentuje nasledovné prehliadače.

OPERA browser
Najrýchlejší prehliadač na svete. Bezpečný, výkonný a ľahko ovládateľný s vynikajúcou ochranou osobných údajov.

Google Chrome
Google Chrome. Nový rýchly prehliadač pre každého.

Safari
Safari pre Windows od spoločnosti Apple – najinovatívnejší prehľadávač na svete.

Firefox Mozilla
Najvyššou prioritou Firefoxu je vaša bezpečnosť na internete. Firefox je zadarmo, neumožňuje ovládnuť váš počítač či ohroziť vaše súkromie.

Internet Explorer 8
Navrhnutý tak, aby vám pomáhal s ochranou vášho súkromia a pre bezpečné prehľadávanie internetu. Bezplatne od spoločnosti Microsoft.

K-Meleon
K-Meleon is an extremely fast, customizable, lightweight browser based on the Mozilla Gecko engine and designed specifically for Windows.

FlashPeak Slim browser
Rýchly a spoľahlivý vyhľadávač naplnený s funkciami ako sú vyplňovač formulárov, ukazujúci sa blokátor, login manažment a ochrana súkromia.

Maxthon Browser
Premiestniteľné taby a video. Rozdeliteľná obrazovka. Ochrana proti reklame. Dvakrát ocenený produkt cenou Webware Awards. Porovnajte a vyberte.

SRWare IRON
Optimized for speed, safety and flexibility. See it for yourself!

Lunascape Browser
Rýchly prehliadač s 3 nástrojmi v jednom ktorý zvyšuje vašu produktivitu. Získajte tú najlepšiu sadu vlastností rýchlosť a pružnosť. Zadarmo.

Avant Browser
Najlepší webový prehliadač: kompaktný, rýchly, dobre konfigurovateľný a rozšíriteľný. Ideálny pre každého!

flock
(nástroj pre Facebook a Twitter užívateľov)
Surfujte na internete a pritom zostaňte v spojení s priateľmi. Flock je prehliadač, ktorý vám umožní vyťažiť čo najviac z Facebooku a Twitteru.