Víťazom Česko Slovensko má talent sa stal Jozef Pavlúsik, výhru si nedelí

0
1922

Česko Slovensko má talentFinálový večer známej talentovej šou na TV JOJ priniesol vyhlásenie výsledkov toho, kto vlastne získa výhru 100 000 EUR a cestu okolo sveta. Posledné týždne sme mali možnosť spoznať mnoho nových talentov, rôznych výnimočných ľudí a skupín z celého Česka aj Slovenska. V posledný finálový večer nesklamal nikto, možno ak vystúpenie so zhodením bomby na Hirošimu a jedným tanečným číslom, čo mohlo byť riešené aj inak. Mali sme možnosť vidieť aj tesný súboj naozaj vyrovnaných výnimočných talentov. Za hlavnú hviezdu večera bol Richard Muller a to aj napriek tomu, že pre viacerých a aj pre nás bola najväčšou hviezdou Lucie Bílá, zo včera držiteľka svojho 15-teho českého Slávika.

  • Credance tanečná skupina ukázala tradične fantastické číslo, tentoraz s veľkou posteľou.
  • Katarína Landlová sa objavila na mesiaci, s gitarou v ruke a s upravenou skladbou Eltona Johna, ktorá pôvodne v angličtine a neskôr v češtine bola zaspievaná naozaj výborne.
  • Jumbochicks ukázali peknú milú detskú tanečnú šou za hudby Willa Smitha
  • Alex Dowis ukázal opäť svetelnú kresbu. Dnes to bol Louis Armstrong, ku ktorému pripojil trochu citový útok, známe postavičky nedávno zosnulého grafika Vladimíra Jiránka, slávne dvojice Pat a Mat, alebo Bob a Bobek. Pridal aj svoju postavičku pripravovaného filmu. Inak úžasné číslo.
  • Andrej Kampf je talentovaný mladý bubeník z Olešnej pri Čadci na Kysuciach. Rodáci sú nadšený, že práve Andrej sa dostal tak ďaleko. Prial si zahrať s otcom a práve to sa mu podarilo vo finále. Obaja si zahrali rýchly zaberák na ruky aj kopák.
  • Teulis, ruská tanečná skupina, ktorá sa hrá s ľudským telom a tieňmi ukázalo aj tentoraz peknú šou.
  • Patrik Gluchowski, známy už z minulého ročníka, neukázal príliš veľa svojho typického tanca, no šou mal dobrú. V tom sa zhodli aj v porote.
  • Monika Olšovská vystupovala so svojim naozaj výnimočne talentovaným psom. Do scény použila japonskú tematiku a pád bomby na Hirošimu, čo ani porota a ani niektorí diváci nevzali príliš pozitívne. Predsa len ide o udalosť, ktorú by sme nemuseli vidieť v zábavnej šou.
  • Jozef Pavlúsik sa opäť predviedol operným spevom. Nevýrazný vzhľadom, no výrazný a neprepočuteľný spevom si na dnes vybral skladbu od Franka Sinatru – My Way len ju dal do talianskej verzie. Spieval ako posledný, čo mu mohlo ublížiť.

Novinka v pravidlách – delená výhra
Ako novinku dnes priniesli Pyco a Jakub informáciu, že výhru si môžu medzi sebou rozdeliť na základe percent z SMS hlasovania. Cestu okolo sveta si pritom užije ozajstný víťaz. Podmienkou pre uplatnenie novinky však bolo, aby všetci súťažiaci s ňou súhlasili. Jediný, čo povedal svoje „NIE“ bol Alex Davis, svetelný kresliar. Pohneval si Luciu Bílú, ktorá mu dovtedy držala palce. Dúfala, že šťastných ľudí by mohlo byť viac, rovnako ako výhercov. Oľutovala, že mu držala palce. Slávik sa ho však naopak zastal a neskôr aj poznamenal celkom jasne a výrazne KURV*. Áno, bolo to o 23:09, ale celkom dosť detí ešte nespí, lebo čakajú na finále, dosť detí je v publiku a ďalšie na pódiu… To je jedno. Pohneval si však aj verejnosť a Nový čas s Pluskou budú mať možno dva dni zas o čom písať.

Definitívny víťaz
Po uzavretí hlasovania si moderátori nechali na pódiu troch talentovaných chlapcov, alebo ak chcete mužov. Na treťom mieste zostal Andrej Kampf, 11 ročný bubeník z Kysúc. Zatiaľ si bol veľmi istý Alex Davis, rovnako ako si bol istý a sebavedomý v čase, keď povedal „nie“ na deľbu výhry. JOJ, akoby tej reklamy už nebolo prehnane dosť, aj vyhlásenie víťaza oddialila pomerne dlhou reklamou. Nekonečná reklama z celého programu v tento deň spravila záležitosť na 4 celé hodiny. Keď sme sa konečne dostali k menu víťaza, bolo 23:47 hodín. Lucie Bílá sa stihla ospravedlniť Alexovi za jej reakciu a potom sme sa dozvedeli meno.

Na druhom mieste sa ocitol nakoniec Alex, pretože Jozef Pavlúsik ho dokázal v hlasoch predbehnúť. Celkový víťaz sumy 100 000 EUR a cesty okolo sveta je nakoniec talentovaný spevák. Výhru si vďaka Alexovi nedelí a my mu prajeme úspech a najmä aby sa už nemusel živiť ako čistič áut. Alex mu poprial, vysvetlil, že peniaze nerozdelil a neľutuje to, pretože tie peniaze bude potrebovať celé. Riaditelia českej aj slovenskej televízie Jozefovi symbolicky priniesli výhru a oznámili, že o rok prichádza štvrtá séria.

Pripomeňme si ho v súťaži: