Úspešný turecký seriál Pomsta (İntikam) u nás zatiaľ nevysielajú

0
21352

intikamZa najpravdepodobnejší ďalší seriál z Turecka, ktorý sa u nás môže objaviť vo vysielaní po úspešnej Ferihe, považujeme Pomstu. Divákov totiž zaujme veľmi prepracovaným, hoci zamotaným príbehom neobyčajnej pomsty vo veľkom štýle. Pre divákov, ktorí si ľahšie na seriál zvyknú, ak poznajú nejaké tváre, je plusom Beren Saat, herečka, ktorá sa už v našich končinách preslávila v seriály Fatmagül. Aj v seriáli Pomsta (turecký originálny názov jednoducho İntikam) sa dočkala hlavnej úlohy. Patrí medzi najúspešnejšie súčasné seriály a vietor narobil aj na poli televízneho trhu. Mladí, pekní a bohatí spoločne s dobrou zápletkou sú vždy určitou zárukou dobrej sledovanosti. Keďže sa u nás venujeme aj úspešným seriálom, celkom sa vyhnúť tureckej produkcii nemôžeme.

Príbeh seriálu Pomsta
Z nasledovných riadkov o príbehu si však môžete pokaziť zážitok, prípadne ich čítajte len v prípade, ak nepredpokladáte vysielanie aj v našich končinách.
Hlavná hrdinka má v seriáli dve mená. Derin Çelik, alebo Yağmur Özden, vždy je to dievča, ktoré sa dostalo z detského domova po dosiahnutí plnoletosti. Dostala sa tam potom, čo zatkli jej otca Adila a o ňu sa nemal kto postarať. Na jej otca v minulosti narafičili vinu za niečo, čo nespravil a keď sa mladá Derin dozvedela pravdu o jeho nevine, bolo už neskoro. Ako nevinný zomrel vo väzení. Derin sa preto po pustení z domova rozhodne pomstiť jeho smrť. Počas svojho života mal veľa peňazí, ktoré Derin po návrate zdedila. Na to, aby sa jej podaril komplikovaný plán veľkolepej pomsty však potrebovala inú identitu. V domove sa zoznámila s dievčaťom menom Yağmur s ktorým si vymenila identitu a tak pod jej menom začala celkom nový život a plán, ako vrátiť česť otcovi, zároveň potrestať skutočných vinníkov.

Zápletka
Najzásadnejšími informáciami o seriály sú však detaily o hlbšej zápletke. Jej plán, dostať sa až priamo do rodiny pravých vinníkov smrti jej otca, sa úspešne podarí. „Zamiluje“ sa do syna v nepriateľskej rodine, pričom odhalí aj niekoľko zaujímavých skutočností o minulosti svojho otca. Sestra jej „lásky“ je totiž zároveň aj sestrou hlavnej hrdinky, čím sa veci mierne skomplikujú.

Zaujímavosti
Prekvapivo, aj v tomto prípade nachádzame zaujímavosti. Napríklad aj v tom, že herečka Beren Saat opäť stvárňuje hlavnú úlohu a nie vedľajšiu. Tá sa jej ušla zatiaľ v každom filme a seriály, kde hrala. Vedľajšiu úlohu mala napríklad dabingovú, pri dabovaní Barbie v animovanom Toy Story 3 do tureckej verzie. Seriál Pomsta už vysielali v Bulharsku, Chorvátsku, Estónsku, Grécku, Maďarsku, Poľsku, Pakistane, Ukrajine, Srbsku, Rusku, Rumunsku, ba dokonca aj v Českej republike na TV Barrandov. Seriál sa skladá z dvoch sérií a dokrútený bol práve tento rok. Vymenované krajiny ho stihli vysielať a naďalej vysielajú v posledných mesiacoch. Počet krajín, kde sa vysiela Pomsta je násobkom počtu krajín vysielajúcich seriál Feriha.

Poďakovanie za informácie patrí Danke.