STV vytiahlo Kráľovu reč, Tanec medzi črepinami alebo Prázdniny v Ríme

0
1316

STV dnes naozaj výnimočne prekvapí. Prinesie totiž hneď dve prekvapenia a zakončí to tretím, starou klasikou s hviezdnym obsadením. Kým JOJ nasadila ťažký kaliber Bruca Willisa a jeho Smrtonosnú zbraň 4, Markíza predstaví Mrázika. Obe televízie však majú zásadný problém v tom, že hoci film môže trvať dve hodiny, vďaka neuveriteľne prehnanej reklame každých dvadsať minút je zo sledovania filmov na našich dvoch televíziách len nechutný guláš plný diamantov, pôžičiek, vodky, ducha Vianoc a iného balastu. STV je známa tým, že neprerušuje film reklamami a hlavne nedá 10 minútovú reklamu 14 sekúnd pred úplným koncom filmu a pred titulkom THE END a CAST. STV dnes naozaj prekvapí. Žiaľ špecialita TV JOJ je maximálne naštvať diváka tým, že si pre dlhú reklamu počká, aby nakoniec videl už len záverečné titulky.

Oscarový film, film s odkazom na slovenské tradície, aj klasika
Azda najväčším prekvapením bude o 21:40 na Jednotke „oskarový“ výnimočný film Kráľova reč. Film je o nečakanej korunovácií iekoho, čo nikdy nepočítal s tým, že bude kráľom. Skutočný príbeh z Veľkej Británie, ktorý bude nakoniec známy mnohým aj tým, čo nepoznajú postavy presne podľa mena si zaslúžene pred pár rokmi odniesol Oscara a zažiari v ňom niekoľko britských hviezd strieborného plátna.

Pomerne nový a zatiaľ nevysielaný slovenský dramatický hudobno-tanečný film s Marekom Ťapákom v hlavnej úlohe Tanec medzi črepinami sa bude vysielať na Dvojke už o 20:00.

O 23:40 sa na STV predstaví tiež francúzsko taliansky film V službách kráľa s Jeanom Marais v hlavnej úlohe. Inak sľúbená filmová klasika začína na Dvojke o 21:20 v podobe romantickej komédie z roku 1953 s Audrey Hepburnovou a Gregory Peckom Prázdniny v Ríme. Pomerne často spomínaný film zo slávnej éry amerického filmu.