Smutné zneužitie Večerníčka reklamou a 2x

0
1420

Za môjho detstva si pamätám, že Večerníček začínal deduškom, typickou hudbou, psíkom a jeho zažínaním alebo zhasínaním hviezdičiek na nebi. Ešte za bývalého režimu mal tento úvod svoj úspech a každý jednoznačne vedel, čo úvod znamená, čo o chvíľu začne a na čo sa môže tešiť. Dnes sa na STV nedočkáme často poriadneho programu a večerníček už takmer vôbec nie je čo býval. Ale to neznamená, že sa má tá jedinečnosť nášho večerníčka takto predať… . Deduško Večerníček sa totiž nepekne zneužil v reklame. Raz dávnejšie som sám pre seba poznamenal, že deduško má veľmi malú chalúpku, ale to som nečakal, že niekto mu ju bude chcieť zväčšiť.

Banka ČSOB nedávno priniesla reklamu na číslo účtu na celý život zdarma (pri splnení každý mesiac viacero podmienok), neskôr prišlo prasiatko kŕmené mincami a teraz je to Večerníček. Ak sa spýtate pár ľudí, čo si o tom myslí, názorov sa dočkáte rôznych. Nikto ale nebude nadšený viac ako sklamaný. Ja som sklamaný. A to veľmi. Až znechutený. je niečo, čo sa viaže k časom minulým, spája sa s detstvom a detskými očakávaniami. Niekto to skrátka až nechutne zneužil do svojej reklamy.

A aby toho nebolo dosť, aj Adela show použilo niečo z Večerníčka. Tú typickú činnosť deduška Večerníčka prevzala do svojej úlohy Adela Banášová a v upútavke sa snaží podobať na Večerníček so slovami, že aj pre dospelých je tu nejaký večerníček. Naozaj má naša Slovenská televízia také problémy, že musí rozpredávať práva aj na to najoriginálnejšie čo vôbec má? Žiaľ k nej video nie je. Možno budete mať šťastie vo večernom vysielaní na Markíze.