Orange straší s Vianocami, a novým heslom Kozi Kuzi Kuzuka

7
1872

Kozi Kozi KuzukaT-mobile mal Bukekelu, Orange má Kozi Kuzi Kuzuku. V týchto dňoch oranžový operátor spustil reklamnú kampaň k vianočnej akcii, kde niekoľko krát spomenie zvláštne heslo. Reklama priam straší Vianocami.
Detičky oživili snehuliakov čarovným heslom. Len čo ožijú začnú sa s nimi hrať v príjemnej drevenici, hrajú sa s cestom, pečivom a medovníkmi, všade cítiť Vianoce, v diaľke cítiť sneh a počuť roľničky… a keď sa rodičia zobudia, tak ich čaká prekvapenie. Reklama s vlastnou verziou známej kolegy „Vianoce, vianoce, prichádzajú…“. Zatiaľ reklama pripadá milá a pekná… tak ako vždy… koľko dávate tomu, než nám z nej začne šibať?

Prečo píšem, že nás reklamou „straší“? Je 26. októbra a Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ešte dva mesiace a máme tu večer, ktorého sa niektorí z nás boja, iní radujú a tešia. Najmä tí najmenší sa nemôžu dočkať. Obchodné reťazce už od septembra ponúkajú vianočný sortiment, salónky a sladkosti, posledný mesiac už nie sú ničím zvláštnym ani vianočné stromčeky. Dokonca aj v otvorenom novom obchodnom centre Central by sme našli hneď od prvého dňa otvorenia niektoré predajne vo vianočnom prevedení. Do toho nám Orange reklamou pripomína, že Vianoce sú tu. Doteraz sme si to ešte naplno nemuseli uvedomiť, no vďaka absolútne vianočnej reklame je to tu opäť. Tradične nám celé sviatky budú spestrovať neuveriteľne otrepané a časté reklamy, ktorých nebude dosť, aj keď ich uvidíme po stý krát v daný deň. Už sa naozaj tešíme. Vzhľadom na až nechutnú frekvenciu vianočných reklám mobilných operátorov pred a počas Vianoc, ktorá u nás znamená ďalšiu vianočnú tradíciu, verím, že aspoň modrý operátor príde s niečím rozumným a neznechucujúcim typické vianočné tradície, prvky, či vôbec vianočnú náladu.

Nuž a odkiaľ má vlastne Orange heslo  KOZI KUZI KUZUKA?
Pochádza z krátkeho televízneho filmu Snehuliaci z roku 1980, kde si zahral aj Julo Satinský a Richard Stanke. Áno, heslo bolo používané presne na to, čo použila reklama. Na oživovanie snehuliakov. Viac o filme či ďalší názor doplnilo neskôr aj ozi.sk

Comments are closed.