Seriálové novinky na Markíze: Búrlivé víno, Sekerovci a nový Dallas

0
1788

Nový seriál DallasTelevízia Markíza už v samom začiatku roka 2013 priniesla televíznym divákom jednu z noviniek a čoskoro sa dočkáme aj ďalších. V každom prípade ide o seriálové novinky vlastnej tvorby, aj novú generáciu kultového amerického seriálu.

Búrlivé víno
So zaujímavým hereckým obsadením sa objavil premiérový diel Búrlivé víno, pri ktorého sledovaní mali viacerí chuť vyťať postavu hranú Emilom Horváthom mladším. V skutku jednoduchý, ale pre seriál vhodný scenár, rozpráva príbeh dvoch rozhádaných klanov. Samozrejme, že sa dozvieme len o nezhodách, a čo to za nezhody sú zistíme až v priebehu nasledovných dielov, ak nie na konci. Známe tváre, dokonca také, ktoré zatiaľ v seriáloch neboli, sa do príbehu hodia. Ľuboš Kostelný hrá násilníckeho manžela pred rozvodom, vďaka ktorému vyvrcholil dej prvého dielu. Malé dievča totiž spadlo a upadlo do kómy pričom jediná záchrana je vlámať sa do zatvorenej lekárne v obci. Od seriálu sa dá očakávať, že dievča sa ešte niekoľko dielov nepreberie (alebo stratí pamäť na štyri pätiny dielov seriálu), inak by hneď odhalila a obvinila zodpovednú, v tomto prípade seriálovo zápornú postavu. Mladý doktor Martin, ktorého hrá Juraj Loj sa pritom všetkom viac zblíži s mladou vinárkou Ninou (Nela Pocisková) z nepriateleného klanu. Príbeh pripomínajúci Rómea a Júliu, avšak na konci nás zrejme nebude čakať ich smrť. Dokonca majú médiá istotu v tom, že Nela a Juraj to mimo seriál spolu ťahajú a doteraz známy vzťah Nely a choreografa Mariána Ďurovčíka je tak minulosťou. Stále to však môže byť ťah, ako prilákať pozornosť na seriál, takže závery nerobíme.
V pracovné dni o 18:00

Sekerovci
Ďalším zo seriálov televízie Markíza je sitcom Sekerovci. Rodiny u mäsiarov, ako je nám niektorým známe, sú studnicou nevyčerpateľných námetov rôznych situácií a zábavy, preto nás zaujíma, čo seriál prinesie. Má ponúkať typickú zábavu v štýle Susedia, kde sa dej točí okolo rozvetvenej rodiny Sekerovcov. Hlavou rodiny je skúsený mäsiar telom a dušou, ktorý má predstavovať typickú prehnanú hlavu rodiny, srdce zdieľajúci s jeho obchodom a túžbe po prestíži v brandži. Zatiaľ nám seriál pripadá (práve toho sa aj bojíme) ako infantilný trapas, ktorému možno bude patriť miesto na rovnakej polici ako seriálu Zita na krku, Hod svišťom, alebo pripravovaná novinka na STV Hlavne že sa máme radi. Nebudeme ale príliš predbiehať, lebo stále môže prekvapiť.

DALLAS
Televízia uvádza nový seriál DALLAS ako pokračovanie slávnej série. Pre mnohých Slovákov to však nedáva logiku, pretože Dallas sa síce v našom vysielaní objavil, ale pamätajú si ho len deti, ktorým mamičky strpčovali minimálne rok života, keď bola v určitých hodinách len TV NOVA. Zároveň si seriál pamätajú aj tieto mamičky, diváčky známej kultovej série. V podstate však nemožno na Slovensku nájsť nejakých kamenných fanúšikov, čo by priamo seriál poznali a poznali aj všetkých hrdinov. Nakoniec je teda uvedenie pokračovania pre väčšinu Slovákov uvedenie niečoho celkom nového, o čom doteraz len počuli. Hlavná tvár seriálu, herec Larry Hagman, je už niekoľko mesiacov po smrti, no pred smrťou si stihol znovu zahrať postavu JR Ewinga v pokračovaní slávneho seriálu. ďalšími stálicami sú postava Sue Ellen (Linda Gray) a aj Bobby Robert Ewing (Patrick Duffy). Dej sa stále točí okolo klanu Ewingov, čierneho zlata a mohutnom bohatstve. V zámorí malo dlhoočakávané pokračovanie úspech. Uvidíme, ako tomu bude u nás. V televízií sa má seriál objaviť raz týždenne. Najbližšie už dnes o 20:20