Miesta a polohy nakrúcania českej aj slovenskej reality show Farma

1
7973

Miesta nakrúcania reality show Farma sú vždy opradené rúškou tajomstva. Najmä preto, aby sa náhodou v zábere neobjavil pocestný hubár, alebo „hubár“ ktorý len zatúžil po medializácií. Skryté v lesoch, niekde na samote, to je najlepšie miesto, aby aj samotní súťažiaci nemali možnosť sa stretnúť so žiadnym výdobytkom modernej civilizácie. Ak sa vám zdalo, že takéto miesto sa hľadá ťažko, ani nie. Takmer v každej dedine niekde v objatí lesov je niekoľko domov viac okrajovo. Aj tá aktuálna slovenská farma sa nachádza niekde na okraji. Hospodár ju kúpil ako celkom zničenú, kde nikto nebýval niekoľko desaťročí, možno ak myši, lesná zver a hmyz. Síce nikto pri oprave nerieši prehnité trámy, statiku a fakt, že možno niečo treba aj zbúrať, dostali sa na farmu odvážlivci, ktorí sa ju pokúsia celú opraviť. Veď uvidíme, akých majstrov vybrali.

Kde sa nakrúcalo a kde sa nakrúca?
Zaručená informácia o mieste nakrúcania aktuálnej Farma 3 verejná zrejme zatiaľ nie je. A keď sa objaví, možno ju tu uvedieme. Čo je však informácia zaručená, to sú polohy dvoch predchádzajúcich vydaní. Prvý diel sa nakrúcal na Myjavských kopaniciach v Prietrži, Horné Paseky, konkrétne osada u Brožkovcov, dom pani Brožkovej.


Zväčšiť mapu
GPS: 48.680116, 17.485269 ‎+48° 40′ 48.42″, +17° 29′ 6.97″

Druhý diel taktiež na Myjave, konkrétne pri obci Vrbovce, čo sa podarilo odhaliť ešte skôr, ako vôbec reality show začala. Poloha nakrúcania dvojky by mala byť dokonca presne tu.

Zväčšiť mapu
GPS: 48.795592, 17.423355‎ alebo +48° 47′ 44.13″, +17° 25′ 24.08″

Česká farma sa napríklad nakrúcala v obci Žítková, ktorá leží v okrese Uherský Brod v Zlínskom kraji neďaleko Slovenska. V každom prípade sa každé jedno z miest nakrúcania potom stalo turistickou atrakciou. Z pokojných dediniek sa tak razom stali rušnejšie miesta a cestujú sem ľudia plní otázok. Často však nenájdu to, čo hľadajú.

Reality show aj inšpirovala
Odkedy si pozrel Farmu Ondrej z Kysúc, akosi viac dostal chuť opraviť starý dom so záhradou, ktorý mu zostal po otcovi. Aj mnohí z nás bežných divákov sa po pozretí niektorých dielov akosi začali viac pozerať po starej garáži, šope, starej búde v záhrade, že by ju trebalo trochu dať do poriadku. Uvidíme, ako veľmi nás inšpiruje aktuálne prebiehajúca Farma. Tam bude totiž roboty očividne naozaj dosť. Nuž a zrejme bola tak zarastená, že by s ňou mal aj Google Maps problém.

Comments are closed.