Ktorý pár v posteli bol odvysielaný v televízii absolútne prvý?

15
3104

Vyobrazenie muža a ženy v posteli bolo v dávnejších dobách niečo, čo nebolo bežné, respektíve skôr vzácne. Určité puritánstvo, alebo zachovávanie akejsi počestnosti tohto miesta, zrejme spôsobilo, že naši dedkovia v televízií niečo také nevideli. V počiatkoch filmov to boli vždy muži samotári, ktorých zobrazili vstávajúc z postele, prípadne deti. Nie však muža a ženu. Viete, ktorý pár bol celkom prvý, po ktorom sa postupne do vysielania v hlavnom televíznom čase dostávali aj ďalší?

Fred a Vilma Flinstonovci alebo Mary Kay and Johnny?
Manželia Flinstonovci vo svojom slávnom animovanom seriály boli údajne prvým párom, ktorý sa v televízií v hlavnom vysielacom čase objavil a bol tým celkom prvý vôbec. Tvrdia to aspoň niektoré zdroje. Problém je však v tom, že tieto zdroje zabúdajú na takmer zabudnutý seriál ešte v roku 1947 v krátkom 15 minútovom seriály Mary Kay and Johnny, kde párik Mary Kay a Johnnyho stvárnili skutočné manželia aj v reálnom živote. Bolo tomu zhruba o dvadsať rokov skôr ako pri animovaných Flinstonovcoch. Hoci práve animákov uvádzajú viaceré zdroje ako prvý párik, tým prvým bol už dnes neznámy krátky program.

Existujú aj rebríčky toho, ktorý film bol prvý so sexuálnou scénou a ktorý priniesol prvý francuzák. Keďže viacero rebríčkov tvoria nadšenci pre film a mnohé takéto prvky sa objavili v malých, študentských, či zakázaných filmoch, je ťažké nájsť niektoré prvenstvá a pri utajených filmoch hlavne pre dospelých je neistý po toľkých rokoch aj ich obsah.

Comments are closed.