JOJ vytasila Divoké kone: kto a koho v novom seriáli hrá?

12
14430

Divoké kone, JOJSlovenský televízny éter má nový seriál. S plnou silou vyrazil na obrazovky seriál Divoké kone, ktorý dokonca lákal na tvorcov konkurenčného seriálu Búrlivé víno. Po pravde, tak trochu je to pravda, hoci je to len ťah, ako prilákať ľudí. Jeden z pôvodných tvorcov Búrlivého vína naozaj výrazne prispel k výrobe Búrlivých koní, či Divokých koní. Kone a ich chov nie je na Slovensku tak rozšírené ako vinárstvo, no pre fascináciu koňmi najmä u mladých žien a dievčat tento seriál núdzu o diváka mať nemôže. Ak k tomu pridáme kvalitnú techniku, snahu o čo najlepšiu úroveň a viacero známych tvárí, môže to znamenať úspech. Tie vymenované prvky sú totiž badateľné a JOJ tým môže výrazne zamiešať karty. Opäť to však bude scenár plný zvratov, náhľadu do minulosti, ak nie do zväzkov ŠtB tak rovno do II. svetovej vojny, návratov, opakovaných odlúčení a obrovských odhalení. Čo iné by mohol vôbec divák v seriáli nájsť?  (Foto: JOJ.SK)

Postavy v seriály a herci, čo ich hrajú
S kým sa môžu diváci v tomto seriáli v jeho prvej sérií stretávať? Niektoré z postáv poznáme už z Búrlivého vína, iné z iných seriálov, dokonca ide aj o celkom nové tváre a v prípade Juraja Kemku ide o komediálneho herca, ktorý dostáva vážnejšiu úlohu… teda takmer. Lepšieho ustráchaného účtovníka si tvorcovia vybrať ani nemohli a s „koňofóbiou“ na ranči to mať jednoduché nebude.

  • Hana Kopecká – v podaní herečky: Monika Šagátová – jedna z hlavných úloh, študentka veteriny a kaskadérka. Má vášeň ku koňom. Málo známa tvár, no onedlho sa to nepochybne výrazne zmení.
  • Adam Závodský – v podaní herca: Ján Dobrík – je krásavec, vypracovaný mladík, pilot, ktorý určite nemá núdzu o slečny. Má vášeň k strojom. S Hanou Kopeckou bude tvoriť pár.
  • Tereza Kopecká – v podaní herečky: Anna Javorková – je matkou Hany. Zamieša v deji kartami, ako inak. Každá postava dej tvorí a mení.
  • Albert Závodský – v podaní herca: Ivan Romančík – je nevlastným synom starého Osvalda a otcom Adama a Simony. Naplno sa venuje starostlivosti o usadlosť a ranč Holzmann. Herec Ivan Romančík sa pár krát mihol v Búrlivom víne.
  • Osvald Závodský – v podaní herca: Leopold Haverl – je nevlastným otcom Alberta Závodského, majiteľ celej usadlosti. Má plán, v ktorom je zrušenie usadlosti, áležitostí okolo koní a pretvorenie miesta na wellness podnik.
  • Simona Kozáková Závodská – v podaní herečky: Alena Ďuránová – právnička Dagmar z Búrlivého vína sa objaví v Divokých koňoch ako nevlastná vnučka starého Osvalda, tvrdá a nekompromisná mrcha, Adamova sestra a Albertova dcéra. V seriáli má postava Simony dve deti. Starší Filip je v polepšovni za jeden starší prehrešok a mladšia Bianka tak trochu trpí prísnu matku.
  • Karol Kozák – v podaní herca: Robo Halák – zariadi mnohé, starý Osvald ho bude opakovane potrebovať, pretože má správne kontakty. Mimochodom herec z Búrlivého vína, kde si zahral slizkého Renyho, pasáka, starostu, aj poskoka.
  • Bianka Kozáková – v podaní nezmámej mladej herečky – je dievča navštevujúce základnú školu, ktoré má doma prísny režim kvôli prísnej mame.
  • MVDr. Imrich Volár – v podaní herca: Pavel Višňovský – veterinár, ktorý skoro ovdovel a zostali mu na krku tri dcéry. Holduje alkoholu, no ako otec našťastie nezlyhal.
  • Jožko Šušorený – v podaní herca: Juraj Kemka – je účtovníkom na ranči, žije sám so synom Miškom a hlúpejšie meno mu už vymyslieť zrejme nemohli. Sedí k charakteru postavy, ktorá je ustráchaná, bojazlivá a prototypom pre archaizmus – mumák. Svojmu synovi píše listy v mene jeho mamy, aby nezistil, že mama o neho nejaví záujem.
  • Miško Šušorený – v podaní herca: Christofer Paulíny – je synom účtovníka Jožka Šušoreného. Neznámy detský herec hrá chlapca, ktorý je bez matky už 2 roky a otec je na neho sám.
  • Danka Volárová – v podaní herečky: Dominika Zeleníková – je najmladšou dcérou veterinára Volára. Pracuje so Šušoreným.
  • Zuzka Petrichová, (za slobodna Volárová) – v podaní herečky: Kristína Tóthová – je prostrednou dcérou veterinára Volára. Vydatá je za dejepisára Maroša Petricha.
  • Maroš Petrich – v podaní herca Tomáš Mischura – je verným manželom Zuzky. Prácu učiteľa zavesil na klinec a otvoril si krčmu.
  • Veľký Džon – v podaní herca: Ivan Tuli Vojtek – Hrá stajníka a chlapa na všetko. Keď som v úvodnom diely počul takto formulované meno, vrátili sa mi spomienky na seriál Zdivočelá země, ktorý bol aspoň o niečom zaujímavom a pútavom. Americké názvy a snaha priblížiť personál seriálu ako kamarátsky a familárny, to môže zapôsobiť. Nie je jediný s americkým menom.
  • Mária „Mery“ Volárová – v podaní herečky: Lujza Garajová Schrameková – je ženou do voza aj do koča. Alebo skôr chlapom do každého počasia. Postará sa o mnohé a mnohé jej aj neujde… keďže mám osobnú averziu voči amerikanizovaným menám len pre akýsi imidž, dúfam, že pri dvoch menách skončili.

Comments are closed.