JOJ nasadzuje na Veľkú Noc ťažký kaliber, Cameronov megafilm Avatar

0
1532

Avatar Movie posterVeľkonočná nedeľa bude opäť v znamení veľkých televíznych bojov. Nech konkurenčné stanice nasadia čokoľvek, zrejme už vopred majú televízny boj o diváka prehratý večer dňa 31. marca, v nedeľu. JOJ nasadila tú najväčšiu zbraň, akú je možné vôbec medzi filmami súčasnosti nájsť, film najdrahší, najziskovejší a označovaný niekoľkými superlatívami. Príbeh zo vzdialenej planéty Pandora a z prostredia výnimočného domorodého národu Na´vi, ktorý má úžasný vzťah s prírodou a bude si brániť svoje územie pred votrelcami z planéty Zem so zámerom ťažiť vzácne minerály. Príbeh podobný na ten Indiánky Pocahontas poukazuje aj na možný reálny postup pozemšťanov v prípade nálezu niečoho takého vo vesmíre. Program na nedeľu bude pestrý, no v prípade večera je u mnohých najmä mladých jasný. Kinohit roku 2010 po prvý krát v televízií. Aj Markíza uvedie svojho Avatara, no o niečo starší film z iného prostredia AVATAR: Vládca vetra, už o pár dní.

Program slovenských televízií:
JOJ: 20:30 AVATAR v slovenskom dabingu, kde hlavnú postavu Sama Worthingtona dabuje Dušan Cinkota. Aj podľa samotného Jamesa Camerona, režiséra filmu Avatar, mimo to aj napríklad filmov Titanic, The Abyss a Terminátor 2, šlo o jeden z najlepších dabingov tohto filmu vôbec. Celý film má 162 minút. O 00:30 v pondelok nasleduje film James Bond: Dnes neumieraj. Je teda možné z predpokladaného času očakávať až 20 minút reklamy. Výnimočne málo, alebo je za tým háčik?

Markíza: Markíza v tomto čase už od 20:20 nasadzuje svoju Superstar. Na tohtoročnú Superstar sme zanevreli. Opäť je vo výbere až na dve mužské výnimky príšerný falošný spev a tak napríklad nás súťaž nezaujala. O 23:35 sa objaví film V Bruggách s Collinom Farellom.

Doma: Televízia Doma uvedie o 20:00 film Bátoryčka: Krvavá grófka, ktorý však nie je slávnou adaptáciou príbehu o čachtickej pani od Juraja Jakubiska, ale o niečo starší film z francúzsko-nemeckej koprodukcie.

Pluska: už od 17:00 do 1:55 si budú môcť diváci pozrieť Piliere Zeme.

STV1: Slovenská televízia si pre diváka pripravilo sfilmovanú adaptáciu Stendhalovho románu Kartúza Parmská, ktorý sa nachádza v policiach prevažne našich babičiek. Film z prostredia talianskeho života roku 1815 sa predvedie v dvoch dieloch za sebou.

FOOOR: má pre diváka o 19:50 reláciu Všetci sú za dverami, o 20:45 Anderov rebriňák, o 21:15 reláciu A tento poznáte? a o 22:15 americký film Policajtom proti svojej vôli.

DajTo: DajTo v nedeľu večer predstaví americký film Do útoku, a po ňom o 22:00 nasleduje kriminálny film Vražda v čínskej štvrti.