ČS Superstar 2 začala. Čo priniesol prvý večer?

0
1467

Prvý večer Superstar začal. Objavilo sa niekoľko talentov, aj ľudí čo to na plnej čiare pokašľali. To, že hlavný reklamný partner je T-com sa ešte priveľmi neprejavovalo, ale dá sa očakávať väčší útok na diváka.

Na začiatku celej šou sa objavila Dominika Stará so svojou skladbou francúzskou Je Suis Malade, ktorá mne osobne z minulého Superstar dokonca pripadala za to najlepšie na celej šou. Dnes bol večer sprevádzaný v klasickom Superstar duchu, sprevádzali ho Leoš Mareš a aj viac predstavená Tina. Aj porota bola bližšie predstavená v priebehu šou, v krátkosti aj v úvode. Potom nasledoval krátky prierez históriou Superstar vo svete. Niečo podobné si môžete prečítať aj na slovenskom neoficiálnom american idol webe. Vidieť sme mohli 83 ročného súťažiaceho, ktorý prekročil dvojnásobne limit a aj najmladšieho chlapca z obce pri Komárne. Ukázala sa aj talentovaná trochu extravagantne vyzerajúca speváčka, ktorá zlyhala až pred porotou. Podobne pochodil aj mladík, ktorý mal jasný návod na úspech v Superstar… ktorý ale trochu zlyhal. Nechýbali ani rapovací mladíci a aj rovnaký šialenec, ktorý minulý rok presvedčoval Ondřeja Hejmu, že vie rappovať po čínsky (Ondřej študoval čínštinu, čo o ňom mnohí nevedeli a istotne ten chytrák tiež) a opäť to dopadlo veľmi zle. Rytmus sa neukázal príliš v zlej úlohe, ale celkom inteligentne podával svoje názory, na prekvapenie pár ľudí. Pred šou jeho členstvo v porote predsa len mnohí kritizovali. Ani Zaujimavosti.net si nemysleli, že je na túto úlohu ten správny… ale zrejme šou dodáva niečo ojedinelé, takú modernú drzosť a to je pre šou dobré. Ukázal to napríklad tým, keď počas „spevu“ jedného z mladíkov si púšťal vrtuľník na diaľkové ovládanie, čo mladíka aj hnevalo a Rytmusa napomenul.

Prvý večer nijak extrémne neprekvapil až do momentu, keď sa objavil Noah Elenwood, pôvodom Američan, syn dvoch amerických misionárov žijúci v Českom Tešíne. To je pritom mesto, ktoré s Poľským Cziesinom spolu ležia na hraniciach s Poľskom a neďaleko Slovenska. Aj preto má Noah v troch krajinách množstvo priateľov. Predviedol naozaj talentovanú hru na gitare a spev. Na Markíze ste sa vôbec nedozvedeli, či postúpil, ale zrejme naozaj postúpil, inak by to ani nešlo. Po ňom sa ukázalo ešte pár talentov a šou akoby veľmi rýchlo skončila. Presnejšie mená a čísla súťažiacich nájdete aj na partnerských stránkach a neoficiálnych fanúšikovských stránkach o Superstar na adrese http://ceskoslovenskohladatalent.eu. Dokonca tu nájdete jediný slovenský článok o Noahovi Elenwoodovi, ktorý ešte v priebehu príprav autorky doplnili o informácie priamo od človeka, ktorý sa s Noahom pred viac ako rokom stretol.