Biela Američanka, ktorá nevie dobre arabsky, takmer vyhrala Arab Got Talent

0
1776

Jennifer v Arabia majú talentArabskú verziu talentovej šou Arab Got Talent takmer vyhrala svetlá Američanka. Jennifer Grout sa prihlásila a prišla do Libanonu, aby si získala arabský svet svojou arabskou hudbou. Možno práve tým si zariadila postup tak vysoko. Kým na začiatku štvorčlennú porotu jednohlasne oslnila svojim spevom a hrou na arabský strunový hudobný nástroj známy pod menom Oud, v ďalších kolách sa mohla sústrediť už viac na svoj spev, ktorý ostatne najviac zabodoval. Zaujímavosťou je, že hoci zrejme miluje arabský svet a ich kultúru, po arabsky nevie plynule. Od prvého miesta ju delili hlasy vo finálnom hlasovaní, ktoré nakoniec za víťaza zvolilo tanečnú skupinu Sima zo Sýrie.


23 ročná Jennifer zo štátu Massachusetts sa pred časom presťahovala po štúdiu do Maroka a na odporúčanie priateľov sa do šou prihlásila. To, že ako biela Američanka s veľmi slabou znalosťou arabského jazyka sa dostala tak vysoko v arabskej súťaži, sa roznieslo až teraz, keď o tejto zaujímavosti píšu zahraničné médiá.

Arabské médiá kvôli jazykovej bariére veľmi nesledujeme, ale predsa je tu niečo zaujímavé, čo mohlo zaujať niektoré médiá už o mesiac skôr. Ak chce niekto tvrdiť, že Arabské krajiny nenávidia Ameriku, ako je potom možné, že mladú Američanku posunuli tak ďaleko?