Zimné olympijské hry 2022 by sa mohli konať aj na Slovensku

0
1446

Zimné olympijské hry 2022 by sa mohli konať v spolupráci s Poľskom aj na Slovensku. Dnes sa takáto možnosť aj za prítomnosti premiéra Roberta Fica prejednávala v spolupráci s krajmi, predstaviteľmi mesta, ale aj s rôznymi vedúcimi osobnosťami zimného športu na Slovensku. Myšlienka olympiády na Slovensku v roku 2022 je naozaj pekná a uvítal by to nepochybne aj turistický ruch na Slovensku. Dohodli sa na zostavení plánu a analýzy toho, čo vlastne potrebujeme spraviť, v akej miere by sme dokázali vyhovieť potrebám zimnej olympiády, ale tiež by bolo dobré spraviť podrobnú analýzu toho, čo vôbec môžeme ponúknuť a za akú cenu. Zapojiť by sa pritom mohli viaceré regióny. Nie len priamo Vysoké Tatry. V prípade hokejových zápasov v rámci zimnej olympiády by nemuselo byť veľkým problémom využiť už postavenú halu v Bratislave, aj keď sú plány na využívanie a prestavbu hál pod Tatrami. Pri hľadaní presnejších informácií sme pre vás našli video z TA3. Tam nájdete presné informácie.

Verejnosť to nepochybne víta
Usporiadanie olympiády je prestížnou športovou udalosťou, kedy je krajina stredobodom pozornosti. Obrovské peniaze tečú dnu aj von, vzniká veľká výstavba, vzniká zásah do prírody, do už realizovanej zástavby, ale olympiáda tiež ponúkne prácu mnohým ľuďom. Na svoje by si prišli poskytovatelia ubytovania v súkromí, hotely zvýšia pre vysoký dopyt cenu a nakoniec na tom všetkom môže Slovensko len získať. Zvýšená popularita a zvučnosť názvu krajiny, prístupnosť letiska Poprad a zvýšené možnosti turizmu, ubytovanie a vôbec informovanosť v zahraničí o tom, čo tu robiť a že sa tu vôbec niečo robiť dá, objavovať, skúšať, alebo zažiť taktiež, to všetko tvorí pomyslené domino.

Už pomaly zabudnutá športová sláva Tatier
Slovensko sa už zviditeľnilo hokejovými majstrovstvami, v osemdesiatych rokoch sa v Tatrách konali majstrovstvá sveta v lyžovaní a Tatry do dnes z tohto úspechu žijú. Hoci ubehlo niekoľko desaťročí od tohto podujatia, nakoniec pre súčasnosť nejde o nič tak významné, aby z toho mohli Tatry prosperovať aj dnes. Určite by im pomohlo zviditeľniť a obnoviť slávu zimných športov tým, že by sa tu konala časť zimnej olympiády. Dnes v čase moderných médií, zdieľaných informácií a záujmu verejnosti o médiá, sa totiž oplatí našu krajinu zviditeľniť, pozdvihnúť klady a krásy našej krajiny a pýšiť sa tým, čo máme krásne. Vysoké a Nízke Tatry.

Video pre nekompatibilitu nebolo možné pridať cez EMBED kód. Ospravedlňujeme sa za nedostupnosť. Viac info na TA3.com