Prvý ročník ICE MEDIA CUP 2014 prilákal na hokej aj málo známy curling

0
1920

Prvý ročník súťaže ICE MEDIA CUP 2014, v ktorom si zmerali sily médiá, televízie a portály, mohol aj nám o niečo viac priblížiť zaujímavý šport curling. Ten je mimochodom od samotného počiatku zimnej olympiády jej súčasťou. Curling je o výnimočnej presnosti, niekoľkých faktoroch ako je povrch ľadu, smer a práca zametačov. To všetko sme si mohli vyskúšať aj my, v ktorej sme si zmerali sily proti kolegom z iných médií, novín a tlačových agentúr. Ice Arena v Lamači, ktorá disponuje veľkou halou pre hru ľadového hokeja a ešte jednu halu na hru výhradne len pre curling, bola pre nás malým prekvapením. Pre hru curling totiž potrebujú hráči celkom inú úpravu ľadu a zásah korčuľami by ju mohol poškodiť.

Ice media cup 2014

Curling
Prilákať môže v podstate kohokoľvek bez rozdielu veku a čuduj sa svete, hoci to možno nebudete čakať ani vy, tento šport vás môže nadchnúť a dokonca veľmi rýchlo. Jeho pravidlá sú veľmi jednoduché, podobajú sa na petang. Základom je pustiť 20 kilogramový žulový kameň po ľade čo najbližšie k stredu. Znie to stručne a jednoducho, väčšia zábava je to na ľade. Najmä ak objavíte neobmedzený svet taktizovania a vyrážania protihráčov z hracieho poľa.

Ice media cup Bratislava 2014

Ice media cup Bratislava 2014

Nás táto hra určite nadchla. V rámci ICE MEDIA CUPu 2014 organizovaného v spolupráci s agentúrou Advantage sme sa najskôr stretli v súboji s kolegami z Aktuality.sk, neskôr aj s ďalšími médiami. Hoci sme nepostúpili, skúsenosti a zážitky nám zostanú. Súčasťou 1. ročníka mediálneho pohára bol aj hokejový zápas, v ktorom si zmeralo svoje sily RTVS, DIGI TV, JOJ a predstavitelia ICE ARÉNY. Vďaka podmienkam, ktoré majú hráči na ľadovej ploche, možno hovoriť o pravej hokejovej atmosfére.

Ice media cup Bratislava 2014

V Lamači si hokej a curling zahrá aj verejnosť
Klasické voľné korčuľovanie majú vo vyhradených hodinách v ICE Aréne obyvatelia Lamača bezplatné. Inak pre deti do 15 rokov za 0,50 EUR a pre dospelých len za 1 EURO. Nechýbajú dokonca ani kurzy korčuľovania. Hala je dostupná pre hokejové tímy, pre tréningy aj prípravy. Curling nachádzajúci sa vo vedľajšej menšej hale s kaviarňou s dobrým výhľadom na plochu, je menej akčný šport ako hokej.

Ice media cup Bratislava 2014

Webové stránky arény: icearena.sk