Martina Moravcová ukončila plaveckú kariéru, venovať sa bude dcére

0
1626

Martina Moravcova Alpine ProMartina Moravcová, naša najlepšia plavkyňa, niekoľko násobná medailistka z letných olympiád a rodáčka z Piešťan dňa 20. decembra 2012 oficiálne ukončila svoju plaveckú kariéru. Nebolo to pritom ako blesk z jasného neba, keďže svoju kariéru prakticky ukončila už dávnejšie. Neraz sa v rôznych rozhovoroch vyjadrila, že sa plánuje už viac menej venovať len trénerskej činnosti, alebo organizácií plaveckých podujatí. Jej meno teda určite budeme ešte počuť z pozadia rôznych akcií. Sama sa však pre rôzne médiá neraz vyjadrí, že slovenskému plávaniu chýbajú vhodné podmienky, plavecký štadión a vôbec podpora. Preto ani neočakáva, že sa čoskoro dočkáme novej plaveckej hviezdy.

Akcia, ktorá sa konala pred Vianocami v hoteli Double Tree by Hilton v tesnej blízkosti Zimného Štadiónu Ondreja Nepelu v Bratislave, prilákala pozornosť jej športových kolegov, známych osobností a aj médií. Premietal sa film, zostrih jej plaveckej kariéry a pripomenuli s atak úspechy plavkyne, ktorá sa momentálne plánuje venovať najmä svojej dvojročnej dcére Karolíne Valkovej, ktorú má so svojim manželom Martinom. Tú od malička mamina motivuje k plávaniu a príliš ju do toho ani nemusí tlačiť. Sama sa v nej cíti ako rybka a aktívne pláva. Neraz spoločne zavítajú na slovenské vodné plochy, naposledy sme sa stretli v AquaCity Poprad, kde malá Karolínka ukázala, že sa vody v žiadnom prípade nebojí a berie ju ako svoj druhý domov. Genetická pred-dispozícia by tu teda bola azda na Slovensku tá najlepšia. Držíme teda palce v zrode novej hviezdy v plávaní.

Martina Moravcová sa narodila 16. januára 1976. Z olympiády v Sydney priniesla 2x strieborné medaily. Zúčastnila sa pritom olympiády v Pekingu 2008, v Aténach 2004, v Sydney so spomínaným dvojnásobným striebrom, a v Atlante 1996. Mimo olympiády má za seba obrovské množstvo ocenení z rôznych majstrovstiev, súťaží z mladosti, aj z reprezentácií. Prvú medailu z niekoľkých desiatok kovov získala na ME v Sheffielde v roku 1993. Je tiež našim najúspešnejším plavcom v slovenskej histórií a svojimi úspechmi inšpirovala mnohých mladých plavcov, nielen dievčatá, ale aj chlapcov.

Foto: Smejedentim.sk, oficiálne stránky plavkyne: martinamoravcova.com