Pavol Demitra zahynul pri havárií lietadla Lokomotivy Jaroslavl

1
1578

V Rusku havarovalo lietadlo s hokejistami klubu Lokomotiv Jaroslavl na palube. Nehodu neprežilo minimálne 36 ľudí. (číslo sa neustále mení, podľa posledných informácií prežili traja ľudia) Lietadlo Jak-42 spadlo niekde v oblasti pri meste Jaroslavl. Niektoré zdroje uvádzajú, že prežil jeden človek, iné zas uvádzajú štyroch. Odišli na zápas, ktorým mali večer otvoriť sezónu. Organizátori zvažujú odloženie súťaže, keďže by to aj pre túto udalosť bolo nevhodné. Zrejme pôjde o veľkú katastrofu, ktorá ovplyvní nie len hokejovú súťaž v ruskej KHL.

KHL havária lietadla

Hokejový tím odlietal na zápas do bieloruského mesta Minsk. Krátko po štarte sa lietadlo zrútilo. zomrelo viacero významných športovcov vrátane hlavného trénera Brada Makkrimona. Lietadlo zmizlo z obrazoviek asi o 15:50 moskovského času. Trosky sa našli 4 km od letiska Tunoshna na brehu prítoku Volgy. Je možné že sa piloti pokúšali pristáť núdzovo na rieke. Nasvedčujú tomu miesto aj poloha trosiek, z časti vo vode. Celkovo bolo na palube 37 ľudí – okrem hráčov aj personál, lekári, zamestnanci a podobne. Zajtra ich čakal zápas s Minsk Dynamo.

KHL havária lietadla

V tomto tíme hrá aj náš Pavol Demitra a českí hokejisti Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček. Tí sú zrejme mŕtvi. Či je medzi mŕtvymi aj Pavol Demitra je otázne, avšak mnohí si želajú, aby to pravda nebola. Podľa niektorých prvých a neoficiálnych zoznamov obetí sa na palube nachádzal Pavol Demitra. Manželka brankára Radivojeviča pre rádio Expres potvrdila, že Demitra bol na palube. Moderátorka rádia FM ešte pred potvrdením Demitrovej prítomnosti na palube v mimoriadnych správach bola počuteľne zaskočená a smutná, zaskočení sú aj na ostatných rádiách a médiách. Súčasný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek prišiel na Slovensko práve z Jaroslavlu a pre Pravda.sk sa vyjadril, že je to pre neho veľmi smutná správa, najmä preto, že ich takmer všetkých poznal veľmi dobre.

KHL havária lietadla

Z redakcie…
Správa je veľmi tragická, keďže Demitra patril medzi najlepších slovenských hokejistov, bol pri mnohých úspechoch slovenskej hokejovej reprezentácie a bol a verím že dlho bude športovým vzorom mnohých mladých hokejistov, mužov, detí, nadšencov hokeja. Slovensko vždy žilo hokejom a takáto strata je teda pre našu malú krajinu stratou veľkou. Dnešné večerné spravodajstvo na našich televíziách neprekvapivo prinesie ako prvú udalosť práve túto tragickú správu. Tragická smrť hokejistu môže tvrdo otriasť aj našou scénou, nie len preto, že Slovensko je hokejovou krajinou až dá sa povedať hokejovou veľmocou. Úprimnú sústrasť rodinám a priateľom všetkých obetí.

Pre dodatočné informácie: Lietadlo Jak-42 lieta od roku 1980. Hokejové kluby si ich najímajú podľa toho, kam sa letí, čiže letecký dopravca nie je stály a hokejové kluby nemajú vlastné lietadlá.

zdroje (priebežne): internet, rádio FM, vlastné, lifenews.ru, sport.idnes.cz, expres, pravda.sk

Comments are closed.