FIFA 2010: Češi držia palce Slovákom aj opačne

0
1499

South Africa 2010 FIFABez pokusu vyvolať akýkoľvek medzinárodný škandál alebo podnet medzinárodnej nenávisti by sme mohli zhrnúť dianie v posledných dňoch, kedy dva denníky a jeden týždenník v susedných Čechách snažili upútať čitateľov článkami o tom, akú veľkú hanbu znamená Slovensko pre majstrovstvá sveta vo futbale. Na internetových stránkach českého denníka Blesk ste sa ešte pred pár dňami mohli dočítať zaujímavé až absurdné titulky, o tom, že najväčšou hanbou šampionátu sú Francúzi a Slováci.

Nechutné poznámky aj na adresu slovenského trenéra Weissa si neodpustil asi žiaden český bulvár, ba dokonca ho viac prepierajú ako ten bulvár slovenský. Nakoniec k téme si neodpustíme poznámku, že ak je Slovensko hanbou a máme „se stydět“, tak by ma zaujímalo, prečo sme sa na šampionát my dostali a oni nie?

V Bratislave už dnes má mnoho skupiniek rezerváciu v podnikoch s obrazovkou alebo plátnom, zápas s Talianskom je nadmieru očakávaný. Veľké plátno je možné sledovať aj pri obchodnom centre Eurovea, kde ho prezentuje KIA motors. Športovú udalosť bude sledovať aj viacero denníkov, online serverov, a už spomínaný Blesk.cz odkiaľ pochádza aj niekoľko komentárov, v ktorých na šťastie je pozorovateľná podpora Slovensku, aj keď podpichovačné názory sa kde tu objavia tiež.

Update 17:00: za pobavenie vám prinášame malý postreh, ako v online komentároch poznamenal samotný šéfredaktor denníka Blesk pán geniálny Vladimír Mužík, stavil 100 € že Slováci nevyhrajú jediný zápas v skupine. Taká dôvera voči nám, akoby jeho mužstvo bolo lepšie… hm, pardon.. nedostalo sa vôbec. Orientácia denníka protislovensky je vysvetlená, samotná hlava denníka je inšpiráciou, a šéfov názor je predsa vždy svätý, že áno? Ak tento zápas vyhráme, celý blogmagazín Zaujímavosti.net bude mať radosť, že pán Mužík prehral 100 €.. a samozrejme budeme sa tešiť aj z nášho víťazstva.

Niekoľko z prvých reakcií a odkazov pre Slovákov:

24.06.10 12:35 lukasona
„Když prichádza súper, tak trasie sa zem…“ to by mně zajímalo, kdo tu písničku vymyslel 😀

24.06.10 12:35 Rocky
Slováci.Pokud do toho date srdce věřím že máte na to dnes zvítězit.Držím palce.Fans from Olomouc.

24.06.10 12:04 Jiří
Držím palce, hrajte srdíčkemi za vaši podtatranskou zemi az do konce sil, pak nemuzete prohrat.

24.06.10 12:04 jan
slovenský den D je zde,prohrát nemůžete jste přece na MS,ale vyhrát ano ,

24.06.10 12:04 Alfinho
Ja vam taky chlapi drzim palce jen nechapu nektere cesko-slovenske hlasky tady. Vasi kluci jsou na prvni velke akci jsou mladi sbiraji zkusenosti maji obrovsky potencial a mate skveleho trenera tak na co tu pro boha nadavate chapu meli by se vice rvat a Hamsik by se mel probudit a Stoch by nemel sedet na lavicce ale pro boha vzdyt tomu Hamsikovi je 22 let a ten medialni hon co vytvorili vasi novinari to by vydrzel asi malokdo nadseni cele republiky je paradni vec ale trener Weiss dela jen svou praci a to dobre ji dela protoze on brani tym nic vic a nic min

24.06.10 12:04 jméno / nickname
doufam ze sa slovaci oziju

24.06.10 12:04 pavris
Tak si myslím, že Slováci dneska předvedou svůj nejlepší výkon, ale ani tak jim to nebude stačit.

24.06.10 12:04 dacit
Prostě jste nejhorší tým MS… Ale vy se jeste budete chovat jak primadonky vcetne trenera? U Francouzu je to sice ostuda ale da se to jeste pochopit vzhledem k jejich fotbalovemu umeni… Vy jste ale nuláci tak prijmete bod ktery mate a jedte domu at tam neudelate jeste vetsi ostudu! Preji prijemny debakl s Italii… Ludek Aggermann , České Budějovice

24.06.10 12:04 Rada
Slovenskooooo!!!!! Pošlem Taliany domov !!!!!

24.06.10 12:04 jana
vyrazili ,jste nase hrace ,tak ted, uz konecne ukazte, ze to stalo za to, a vyhrajte nad Italii ,jinak s vasim panem,,slusnym,,trenerem , to daleko nedotahnete ,dela vam ve svete jen ostudu ,celemu statu ,preji vam hodne stesti, a drzim palce

24.06.10 12:03 reindeer
Vůbec nemáte šanci, jste jen nafouklá bublina, Slovensko je dle předváděné hry nejhorší tým na turnaji a od Italů dostanete kotel. Budu fandit Italům.

24.06.10 12:03 Laco.P.
Pro dnešní utkání vám zbývá jediné: morálka-zdravé sebevědomí-herní disciplína/kázenˇ-neutuchající nasazení=bojovnost a nesmíte nas..t FODBALOVÉHO Pána Boha jinak vám ŠTĚSTÍ nedá.Přejí vám to a držím PALCE!!!

24.06.10 12:03 jméno / nickname
Hosi prosim nehrajte ten beton a snazte se vyhrat!!!!!!!!!!!!!!!!!Jdete do nich jak o zivot a mate to v kapse.Drzim palce . Zdenek z Kanady

24.06.10 12:03 jméno / nickname
POĎME CHLAPCI POĎME DO TOHO HEJ, POĎME DO TOHO HEJ, POĎME OD TOHO!!!

24.06.10 12:02 jméno / nickname
Jsem čech,který dost dlouho žil v Československé republice, a proto věřím slovenskému týmu, že Italii porazí.

Komentáre pochádzajú zo športovej časti serveru Blesk.cz, a podporujúcich slovenskú reprezentáciu je viac, našťastie. Ďakujeme a svojim držme palce.