Recept na kokosové koláčiky s mandľovou plnkou a likérom

0
1855

Vianoce sa blížia, čoskoro ich tu máme a nejedna domácnosť si bude chcieť pripraviť vianočné pečivo na polahodenie chuti. Nezaškodí si dať medzi recepty aj také, vďaka ktorým si pripravíte vianočné koláčiky, dnes kokosové koláčiky s mandľovou plnkou.

Potrebujeme:
Cesto: 300g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 200g masla, kôra z polovice citróna, spolu so šťavou, 60 g strúhaného kokosu, 1 vajíčko, 1 balíček vanilínového cukru.
Do plnky spotrebujeme: 250ml kokosového mlieka, 200g strúhaných mandlí, 150g mierne roztopenej bielej čokolády. Na dochutenie mandľový likér, ďalej ešte 100g práškového cukru. Kokosové mlieko s cukrom a mandľami varíme až kým sa odparení trochu z tekutiny a celá zmes začne hustnúť. Po odstavení a vychladnutí pridáme čokoládu a likér. V chladničke potom samozrejme po vychladnutí necháme stuhnúť. Pre polevu si nachystáme jemný preosiaty práškový cukor, lyžicu horúcej vody, dve lyžice mandľového likéru a asi tri pätiny bielku. Na ozdobenie sa hodia celé lúpané mandle, alebo čokoládové linky.

Príprava:
Cesto vytvoríme z vymenovaných surovín, vypracujeme a zabalené do fólie necháme vychladnúť / odležať. Potom ho vyvaľkáme na 3mm hrúbku a vykrojíme kolieska. Na papieri na pečenie pečieme len pár minút pri teplote do 200°C. Takto upečené kolieska pripravíme na spôsob Disko keksov, čiže plnka medzi dvoma kolieskami. Takto pripravené kolieska polejeme polevou aby aj pretiekla, to nevadí. Pridáme na dekoráciu strúhané mandle a pofrkáme čokoládovou polevou, alebo inou dekoráciou. Pre zachovanie naozaj „mandľovosti“ koláčikov sa neodporúča použiť výrazné veci ako hrozienka, alebo cukrové guličky. Skôr naozaj mandle, čokoláda, prípadne biela čokoláda.