Novinky zo sveta počítačových hier za posledné dni

0
1732

Opäť tu máme prehľad zaujímavostí zo sveta počítačových hier a opäť sa je na čo tešiť. Prehľad zaujímavostí je aj tentoraz pripravovaný s Slovenciny.Com – slovenským centrom prekladov do počítačových hier, ktoré si každý môže stiahnuť, prípadne sa sám na ňom podieľať.

Nový Zaklínač potvrdený v českej verzii
Tlačová správa od spoločnosti Comgad potvrdila, že CD Projekt RED vydá českú verziu Zaklínača už 17.5.2011. „Rozhodli sme sa dátum vydania trochu posunúť, aby sme tak získali viac času na vyšperkovanie hry,“ hovorí Adam Badowski, vedúci projektu v CD Projekt RED. „Samozrejme vieme, že hráči by Zaklínača 2 chceli čo najskôr, ale veríme, že nám to odpustia. Sme presvedčení, že doba strávená vylepšováním hry, za ten čas čakania určite stojí.“
Link: http://slovenciny.com/?func=news_info&id=1883

Deus Ex: Human Revolution GP trailer
V hre budete Adam Jensen, bývalý SWAT špecialista, ktorý You play Adam Jensen, ktorý má za úlohu chrániť záujmy jednej z najväčšich amerických biotechnologických firiem. Vašou úlohou bude ochraňovať tajomstvá spoločosti, ale keď sa jeden z tímov Black Ops vláme dnu a zabije vedca, ktorého set mali chrániť, všetko, čo ste vedeli o svojej práci doteraz sa zmení.
Link: http://slovenciny.com/?func=news_info&id=1882

Nová hra Lord of The Ring: Rise of Insegar
Kto by čakal, že po prechode LOTRO z platenej verzie na free, Turbine prinesie ešte aj datadisk? Ako už samotný názov hovorí, hlavnú úlohu bude mať Saruman a jeho splodenci.

Mortal Combat Sub Zero
Po videu, ktoré nám predviedlo Scorpiona, tu máme jeho úhlavného nepriateľa: SubZero.. Už od začiatku tejto série boli títo dvaja ako kohúti na smetisku. Vo filmoch to až tak vidno nebolo, ale hry ako mainstreamové časti tejto série, boli vždy prostriedkom k vyvíjaniu príbehu medzi týmito dvomi.
Link: http://slovenciny.com/?func=news_info&id=1881

EVE Online: Incursion Trailer
Nedávne útoky prichádzajúce z federácie Sansha, priniesli rozruch a nepokoj, ale zistilo sa, že to bol len začiatok. Légie Sanshi, útočiace vo vlnách, vynašli ničivú zbraň, ktorá preverí silu každého pilota… Datadisk Sansha´s Incursion bude ďalším z rady free datadiskov pre EVE… EVE Online je komerčná MMORTS. Jedná sa o hru, ktorej dejstvo sa odohráva v ďalekej budúcnosti, viac ako stoviek tisíc rokov odo dneška. Ľudstvo objavilo tajomstvo červích dier začalo kolonizovat vzdialené svety. Pre udržanie stability týchto červích dier, stavali obrovské hviezdne brány. Bohužiaľ, príroda je nevyspytateľná a tak sa jedného dňa stalo, že sa jedna z týchto dier zrútila…
Link: http://slovenciny.com/?func=news_info&id=1879

WarDevil napokon bude dokončený
Štúdio UTV Ignition Entertainment dnes verejne oznámilo, že po opätovnom prehodnotení sa rozhodlo pokračovať v projekte Wardevil, avšak pod novým názvom – PROJECT KANE – dementujúc tak nedávnu správu o zrušení projektu. “Po komplexnom audite titulu, výkazov a interného tímu, rozhodli sme sa, že hlavní členovia tímu zodpovední za Project Kane budú pokračovať v práci až do konca, pod vedením kľúčových návrhárov.” uviedol Hassan Sadiq, predseda UTV Ignition.
Link: http://slovenciny.com/?func=news_info&id=1877

Tetris aj na Playstation 3
Priaznivcov tejto ešte stále nezabudnutej klasiky určite poteší správa, že spoločnosť Electronic Arts spolu s Blue Planet Software už v Decembri (Prosinci) tohto roku prinesú pre PSN remake tejto hry v HD rozlíšení. Ako hovorí sám autor tejto hry, Alexey Pajitnov: “Toto je Tetris robený pre veľkú obrazovku. Sme veľmi vzrušení a nadšení z toho, že Tetris pre PlayStation Network bude tiež obsahovať nové herné režimy, ktoré oživia hru a prinesú do nej nové a zábavné prvky.
Link: http://slovenciny.com/?func=news_info&id=1876

Darksiders: Wrath of War recenzia
Už odpradávna ľudstvo verilo v nadprirodzeno, či už vďaka poznávaniu svojho okolia, v časoch dávnych, alebo neskôr vďaka cirkvi. V súčasnosti sa tento trend postupne vytráca a mnoho ľudí sa hlási k ateizmu, či iným cirkvám. Avšak sú tu sekty ako okultizmus, satanizmus, ktoré sami o sebe dávajú na vec medzi nebom a peklom nový pohľad. Darksiders sa stavia do súčasnosti. Vy ako strážca zmluvy medzi nebom a peklom, máte za úlohu chrániť dohodu, ktorú medzi sebou tieto dve frakcie uzavreli. Apokalypsa – Je tu však jeden problém. Vojna sa začala. A veľmi rýchlo. Nikto nebol upozornený na to, že sa k niečomu takému schyľuje a vy sa dostávate do pozície, kedy nemáte na výber, len sa vďaka rozlomeniu pečatí, ktoré slúžia na zvolanie Jazdcov a zastaveniu apokalypsy, vrátiť na Zem a zastaviť besnenie. Je tu však jedno veľké ale. Pri príchode na Zem si budete najskôr klásť otázky: „Kde mám svojho koňa? Kde sú moji spolubojovníci? Prečo som tu sám?“ Vyzerá to tak, že jediný, kto porušil zmluvu ste práve vy, Vojna, jeden zo strážcov. Pečate nikdy neboli rozlomené a volanie sa nikdy neuskutočnilo.
Link: http://slovenciny.com/index.php?func=articles_info&id=406

FIFA 2011 recenzia
Pred tým, než vôbec začnem písať o hre FIFA 11 musím upozorniť každého z čitateľov, že ja ako antitalent na futbal som k nemu pričuchol možno v časoch, kým som na škole suploval telocvik a práve hodením lopty medzi chlapcov sa ich dalo zbaviť na celú hodinu. Viac však nie. Dostala sa ku mne hra FIFA 11 už ale v časoch, keď každý vrátane mňa poznal Hamšíka, Vitteka, Škrtela a ešte podaktorých ďalších… veď reprezentovali Slovensko. Chcel už a keď už mám to naše Slovensko rád a keď už ho niekto tak veľmi futbalom vo svete preslávil, skúsil som… či skôr chcel som. Nikdy ma to k futbalu neťahalo, ale povedal som si, že nebudem sa preháňať po veľkom ihrisku, skúsim to v izbe za monitorom…
Odkaz: http://slovenciny.com/index.php?func=articles_info&id=407