Počítačová hra Mass Effect 3 a jej demo na stiahnutie

0
1684

Divízia BioWare spoločnosti Electronic Arts dnes vydala demo videohry Mass Effect 3 vo verziách pre PC a Xbox 360 (s plnou podporou ovládania hlasovými povelmi cez Kinect). Demoverzia pre PlayStation 3 bude v Európe k dispozícii v priebehu zajtrajška. Mass Effect 3 je najočakávanejšou hrou roku 2012, ktorá kombinuje špičkový súbojový systém, bohaté možnosti profilovania hernej postavy a filmovú prezentáciu príbehu.

Demo Mass Effect 3 začína ničivým útokom starobylej mimozemskej rasy Reaper na planétu Zem. Obsahuje tiež napínavú misiu pre jedného hráča z neskoršej fázy príbehu. Hráči si budú môcť zvoliť svoje meno, pohlavie a vzhľad veliteľa Sheparda, či veliteľky Shepardovej. Tieto úvodné voľby, vrátane minulosti postavy, ovplyvnia následný dej hry.
Mass Effect 3 navyše ponúkne tri rôzne herné štýly. Prvý variant „Action“ je zameraný hlavne na boj, ktorý dopĺňajú filmové scény s vývojom určeným tvorbou postavy. Druhá varianta „Story“ je skôr orientovaná na rozhovory a obtiažnosť akcie sa znižuje. Tretia varianta „Action RPG“ potom predstavuje Mass Effect v klasickej podobe, kde sa miešajú intenzívne akcie s rozvetveným príbehom a rozhodnutie má v rukách iba hráč. V deme sú obsiahnuté všetky nastavenia, ktoré je možné meniť v priebehu hry.

Súčasťou dema je aj nový režim pre viacerých hráčov a vôbec prvýkrát v histórii série bude možné hrať túto kooperáciu v rámci systému Galaxy at War, v ktorom hráči spoja sily a premietnu postup v multiplayeri či ďalších aplikáciách priamo do hlavnej kampane o záchranu galaxie. Kooperatívny časť dema sa otvorí 17. februára 2012. Hráči, ktorí si aktivovali on-line vstupenku v Battlefield 3, si môžu kooperatívne demo sprístupniť už dnes. Informáciu o demoverzii európsky hráči získajú tak, že sa zaregistrujú pre odber Newsletteru a práve tam získajú info o sprístupnení dema. odkaz: http://masseffect.bioware.com/newsletter/
Oficiálne stránky hry a info o demoverzii: http://masseffect.bioware.com/about/demo/

Článok vychádza z tlačovej správy Electronic Arts. Demo si môžete stiahnuť prostredníctvom služby ORIGIN v často STORE a FREE GAMES.

V poľskej konzolovej verzii už k dispozícii aj video: