Herné novinky v máji: Star Trek, Heroes VI, aj nový Resident Evil a GRID2

0
1426

Súčasný odchovanci na legendárnych hrách pamätajú časy, keď mesačne vyšla jedna dobrá hra. Dnes je aj v oblasti hier a ich vydávania či vývoja všetko iné. Len v máji nás čaká viacero noviniek a zaujímavých vývojárskych počinov. Dnes si spomenieme, ktoré všetky hry sa objavia na pultoch predajní tento mesiac a možno ešte o nich budeme čo to počuť.

Startrek hra

Star Trek: The Game
Hry podľa filmov nebývajú veľkými hitmi, skôr prepadákmi, no získavajú najmä na značke a popularite samotného filmu. V tomto prípade však má ísť o zaujímavú zábavku s vlastným príbehom neovplyvneným žiadnym filmovým príbehom. Hra sa tak aspoň nedrží nejakej línie a ide svojou cestou. Pre milovníkov vesmírnych akcií, v ktorých sa otvára brána fantázie, mimozemšťanom a rôznym technológiám, je to azda to pravé.

V Gameexpresse vychádza od 10. mája 2013 – gameexpres.sk

Might & Magic Heroes VI (Kompletní edice)
Známa a dlhé roky obľúbená herná strategická séria Might & Magic Heroes prináša od 10. mája 2013 špeciálnu edíciu, v ktorej nájdete základnú hru, ďalej samostatne hrateľný datadisk s frakciou Temní Elfovia s názvom Odtiene temnoty, a k tomu sú aj dva DLC doplnky. Prvý je Pirates of the Savage Sea Adventure Pack s desiatimi hodinami dobrodružstiev s Cragom Hackom ako hlavou postavou. Druhý DLC je Danse Macabre s ďalšími desiatimi hodinami dobrodružstiev. K tomu si pripočítajte pár doplnkov ako nových budov, maznáčika a artefakty, ktoré pôvodne v hre neboli.

V Gameexpresse vychádza od 10. mája 2013 – www.gameexpres.sk

Call of Duty: Black Ops II – DLC 2: Uprising
Pre majiteľov originálnej hry Call of Dut: Black Ops II je na 16. mája pripravené vydanie nového DLC dodatku do hry s názvom Uprising. Prináša 4 multiplayerové mapy a zombie mód z väznice Alcatraz. Pre hráčov sú pripravené štyri mapy Magma, Encore, Vertigo a Studio s rozdielnym prostredím a najmä miestom na svete, kde sa hra odohráva. Hra je neprístupná pre deti do 18 rokov, ako inak. Dostupnosť videa je preto obmedzená aj na práve detský vek.

V Gameexpresse vychádza od 16. mája 2013 – www.gameexpres.sk

Metro: Last Light CZ
Metro: Last Light je očakávaným pokračovaním známej Metro 2033. Pôvodne ju vyvíjalo THQ, no po krachu THQ tento titul s výbornými ambíciami a spracovaním odkúpil Deepsilver, pod ktorého hlavičkou hra 17. mája vychádza. V hre sa píše rok 2034 a jadrová vojna zničila svet, aký poznáme dnes. Tunely moskovského metra sa stali útočiskom pre zvyšnú ľudskú populáciu. Útočisko však poskytuje nie len ľuďom, ale aj mutantom. A ako inak, proti nim budete bojovať. Jendotlivé metrostanice a mestá spojené metrom nebojujú proti spoločnému nepriateľovi, ale proti sebe. Každý sa chce zmocniť zbrane z armádnych skladov. Obe hry, novinka aj predchádzajúca, vznikli na základe predlohy spisovateľa Dimitryja Glukhovského, ktorý je tiež autorom dialógov v tejto hre.

V Gameexpresse vychádza od 17. mája 2013 – www.gameexpres.sk

Rising Storm (Red Orchestra 2)
Vojenských hier, s ktorými by sme sa dostali do Pacifiku a slávnych bojov II. svetovej vojny, veľa nebolo. Spomínam si matne na Medal of Honor, pár misí v Battlefield 1942 a pár budgetoviek. S tematikou bojov v Tichom oceáne za Američanov, ako aj Japoncov prichádza hra (Red Orchestra) Rising Storm. Vzhľadom na rovnakých ľudí v pozadí ako pri hrách Red Orchestra a Red Orchestra 2, je možné očakávať rovnakú hrateľnosť. Informácia, či bude hra samostatne hrateľná mimo Red Orchestru 2 nie je zatiaľ známa. Hra prináša aj trochu drsné pravidlo, v režime Countdown pridáva na realite fakt, že zabitý znamená zabitý.

V Gameexpresse vychádza od 31. mája 2013 – gameexpres.sk

Call of Juarez: Gunslinger
Pištoľnícka akcia z divokého západu Call of Juarez má pokračovanie. Hra plná násilia ako vystrihnutého z mnohých westernov a šialených historiek z divokého západu. Vylepšujte svoje schopnosti, rozvíjajte konkrétne vlastnosti a zručnosti a bojujte aj proti reálnym postavám ako boli Billy the Kid, Pat Garrett alebo Jesse James. Ďalšia hra nesúca titul Call of Juarez nesie podtitul Gunslinger. Hra vychádza 24. mája a veková prístupnosť je 16 rokov.

V Gameexpresse vychádza od 24. mája 2013 – www.gameexpres.sk

Resident Evil: Revelations
Celkom nový príbeh v sérií Resident Evil prináša vyšetrovanie smrteľnej nákazy na veľkej výletnej lodi. Stroj, ktorý je plaviacim sa mestom ponúka bohaté priestory a zákutia, v ktorých sa môže ukrývať číhajúce zlo. Pri predstave lode, strojovne, rôznych nekončiacich kajút a priestoru je azda každému hráčovi dostatočne jasné, že nie je loď ako loď a samozrejme nákaza nie je vždy len jednoduchou nákazou, o to viac ak sme v Resident Evil. Hra vychádza na viacero platforiem aj Wii.

V Gameexpresse vychádza od 24. mája 2013 – www.gameexpres.sk

GRID 2
Pre milovníkov pretekárskych hier je GRID pojem. Na konci mája sa nám predstaví GRID 2, ktorý opäť prinesie našlapané vozidlá, poriadnu rýchlosť a adrenalín. Už prvý GRID priniesol do pretekárskych hier mnohé novinky a GRID 2 v tom bude pokračovať. Na výber budú štyri éry vozidiel z troch kontinentov. Hráči sa budú môcť prebojovať rôznymi traťami po celom svete, ale aj slobodnými cestami bez pravidiel. Skrátka preteky ako sa patrí.

V Gameexpresse vychádza od 31. mája 2013 – gameexpres.sk