Click2play ako alternatíva na spôsob Steam a Origin od Comgadu

0
1501

Software, alebo rozhranie na webe, pre sťahovanie celých hier už poznáme Steam a Origin. Výnimočné aplikácie, ktoré sme si už predstavili v jednom článku, umožňujú sťahovanie a nákup hier. Dokonca ihneď po oficiálnom vydaní si ich môžete stiahnuť a hrať. Nesmiem však zabudnúť aj na českú alternatívu, ktorú som dnes preskúmal trochu podrobnejšie a prináša porovnateľne totožné funkcie, možnosť okamžitého sťahovania hier, prehľad hier a ďalšie.

Click2Play
Click2Play spravuje Comgad, v minulosti známy ako CDprojekt. Webové rozhranie poskytuje pomerne prehľadný výber hier. Množstvo hier sa pohybuje už od 3 EUR, hoci ide skôr o hry pre deti. Už za ceny do 9 EUR je možné kúpiť mnohé zaujímavé kúsky, aj pekné kúsky. Napríklad Golden Edíciu hier GOTHIC, či starý známy Euro Truck simulátor, po ktorom pokukujem. Ak získate kupón na hru, jednoduché okno určené na vloženie čísla kupónu hru pridá do zoznamu hier. Nakupovať sa dá cez Paypal aj cez kartu. Skrátka cez oba dva možné varianty nákupu, s ktorými sa stretávame pri dvoch zahraničných službách. Akonáhle sa objaví novinka v ponuke predajcu, dá sa ihneď stiahnuť malý súbor, ktorý je veľký len pár desiatok kilobajtov. Tento súbor po otvorení a potvrdení stiahne potrebné súbory pre inštaláciu hry. Výhodou systému je, že je český pre Čechy a Slovensko a tak sa s oveľa väčšou pravdepodobnosťou stretnete s českými oficiálnymi verziami, prípadne slovenskými. Medzi najpredávanejšie hry patrí Farming Simulator 2013, hneď potom platinová edícia pôvodnej staršej hry, Trine 2, Sniper, Euro Truck Simulator 2, ale tiež rôzne vydania hry Gothic, Zaklínač 1 aj 2, rôzne druhy ďalších simulátorov ako napríklad Ski Region Simulator, Scania Truck Simulator, Cities, Trainz Simulator 2009, nuž a taktiež populárny bojový simulátor Arma 2 aj s datadiskom, Wargame, Tropico 4 a ďalšie…

click2play systém na sťahovanie hier

Clic2Play má však ešte jednu zvláštnosť, ktorú uvítajú najmä nákupov chtiví. Za nákup niektorých hier totiž získavate kredity. Tie si potom zbierate vo svojej banke a neskôr ich môžete vymeniť za ďalšie hry. Samotná aplikácia aj spomína, že obsahuje najviac česky lokalizovaných hier. Zriadenie účtu je samozrejme bezplatné a odporúčam sledovať novinky. Občas sa môže objaviť zaujímavá akcia, takže nepremeškajte svoju šancu. Nuž a ak vyvíjate vlastné hry, môžete kontaktovať Click2Play a dohodnúť sa na distribúcii.
Odkaz na službu: http://www.click2play.sk/