Zdena Studenková a jej miláčikovia + CD Fragile

0
1619

„Je to venované deťom, ale je to spravené tak, aby to dospelí nevyhodili z auta, keď to budú musieť počúvať dvanásť hodín cestou do Chorvátska,“ usmieva sa Zdena Studenková. Obľúbená slovenská herečka napísala rozprávkovú knižku, v ktorej sa deti dozvedia, ktoré zvieratká sú jej miláčikovia. Ide o autentické príbehy, ktoré zažila a dodnes zažíva so zvieratami. Zároveň do nich nenásilne zakomponovala výchovné ponaučenie alebo zaujímavú informáciu o zvieratkách. Rozprávky ilustroval Dušan Pupala a súčasťou knihy je aj CD Fragile deťom.

CD namixovali u hudobníka Oskara Rózsu, piesne otextoval Martin Sarvaš a každá skladba sa viaže na konkrétny príbeh. Deti sa tak v knižke Moji miláčikovia zoznámia so slimákom, žabkou, korytnačkou, orieškom cestovateľom či zlodejkou Fibi.

„Každý z nás má svojho miláčika,“ začína v knižke Moji miláčikovia Zdena Studenková. „Tvoj miláčik je maminka. Ona má svojho miláčika teba a ocka, a ak je vás viac, tak aj sestričku a bračeka. No najkrajšie je, keď má každý čo najviac miláčikov. Ja som bola jedináčik a vždy som ľúbila zvieratká, ktoré mi boli bratom, sestričkou…“

Keď Zdena písala príbehy, testovala ich aj na deťoch a všetky následne nahovorila. Nimi sa nechal inšpirovať Braňo Kostka a zložil muziku. Vzniklo z toho cédéčko Fragile deťom, ktoré je pribalené v knižke a na jej konci nájdete aj všetky texty piesní s notami.


„Tak a to je koniec môjho rozprávania. Teraz už pekne zavri očká a možno sa práve dnes v noci prenesieš vo svojich sníčkoch do zázračnej krajiny zvieratiek… Maj očká dokorán, pozorne si všímaj všetko okolo seba v našej krásnej prírode s jej najrozmanitejšími obyvateľmi. A ver mi, že časom sa naučíš zvieracej reči rozumieť aj ty. Dobrú noc a sladké sny. Tvoja kamarátka Zdena.“