V e-knihách ťahá severské krimi! Toto je TOP 10 najpredávanejších

0
1520

Čo sa najviac čítalo na tabletoch, čítačkách a smartfónoch za minulý mesiac? Ako vyzerá TOP 10 za mesiac máj? V detektívkach zvyčajne sledujeme vyšetrovanie z pohľadu detektívov alebo z pohľadu vraha, zločinca…čo tak pozrieť sa na vyšetrovanie z pohľadu novinára? Liza Marklundová ponúka vo svojich severských detektívkach práve tento neopozeraný uhol pohľadu, ktorý rozhodne zaujme. Jej Štúdio 6 sa stalo najpredávanejšou e-knihou na platforme WOOKY, ktorú využívajú viaceré známe e-shopy a ponúka u nás najviac e-kníh.

Aj druhou najpredávanejšou knihou bola severská detektívka 1222 metrov nad morom. Apokalyptická snehová víchrica uväzní v hoteli cestujúcich, ktorí prežili vykoľajenie vlaku pri Finse vo výške 1222 metrov nad morom. Kým vonku zúri orkán, vnútri sa vyhrocujú konflikty. Príčinou je nájdená mŕtvola muža, známeho a medializovaného farára Cata Hammera. Prichádza ďalšia noc…a ďalšia vražda. Zo snehového pekla však niet úniku… Do TOP 10 sa dostalo ešte jedno severské krimi – Polícia od Jo Nesba. Viac mrazivých príbehov nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dve najsťahovanejšie e-knihy má v topke aj švédsky autor Jonas Jonasson. Jeho storočný starček Allan, ktorý vyliezol oknomanalfabetka Nombeko očarili milióny čitateľov na celom svete a aj na Slovensku patria knihy k najpredávanejším. Z absolútnych noviniek sa do najsťahovanejšej desiatky prebojoval Atentát na Ježiša – strhujúce a faktami podložené rozprávanie dvoch skúsených autorov. Bill O’Reilly a Martin Dugart už napísali úspešnú knihu Atnetát na Kennedyho a Atentát na Lincolna.

Do TOP 10 sa tentoraz dostala jediná kniha slovenského autora – Na sociálnej sieti o Anne, ktorá po nečakanom rozchode s partnerom prepadla četovaniu v nádeji, že nájde spriaznenú dušu. Na sociálnej sieti spoznala muža – vzdelaného, vzrušujúceho, ale so zatajenou identitou. Vďaka nemu sa Anna mení z racionálnej manažérky na trpezlivú, tolerantnú a vášnivú ženu.

Rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za uplynulý mesiac zverejnila platforma Wooky, ktorá má najväčšiu ponuku na našom trhu (vyše 8000 e-kníh a viac ako 120 titulov e-periodík). Údaje o predajoch zhromaždila z e-shopov, ktoré fungujú na tejto platforme, ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk. Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorý predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za máj 2014

1) Štúdio 6 (Liza Marklundová)
2) 1222 metrov nad morom (Anne Holtová)
3) Analfabetka, ktorá vedela počítať (Jonas Jonasson)
4) Špinavé peniaze (Ken Rijock)
5) Pod krídlami smrti (Paul Hoffman)
6) Radšej nikdy (J.A.Redmerská)
7) Storočný starček, ktorý vyliezol… (Jonas Jonasson)
8) Polícia (Jo Nesbo)
9) Atentát na Ježiša (O´Reilly – Dugard)
10) Na sociálnej sieti (Eva Martinovičová)