TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za január 2014

0
1485

Jo Nesbo je nielen súčasným kráľom severskej detektívky (vo svete predal už vyše 20 miliónov kníh, na Slovensku viac ako 100.000 výtlačkov), ale získal si už aj slovenských čitateľov. Jeho Prízraky získali neohrozené 1.miesto, pričom na piate sa dostala absolútna novinka Polícia, ktorá vyšla len 30.januára, takže počty predaných e-kníh sú iba za dva dni.

Výrazne tomu pomohla pravdepodobne aj súťaž o poznávací zájazd do Nórska po stopách inšpektora Harry Holea a 160 ďalších cien na www.severskekrimi.sk. Vydavateľ sa rozhodol zapojiť nielen tých, čo si kúpia papierovú knihu, ale aj jej elektronickú verziu. Detektívky celkovo valcujú rebríček najsťahovanejších e-kníh za uplynulý mesiac. Čitateľov však lákajú aj šteklivé príbehy. V TOP 20 sú iba 3 slovenské knihy, všetko romány pre ženy. Pozrite si nižšie rebríček najpredávanejších e-kníh na platforme Wooky, ktorú využíva viacero e-shopov a ponúka najviac e-kníh na slovenskom trhu.

V prvej desiatke sú aj ďalšie krimi ako Cudzinec, ktorého hľadáš (o bývalej profilistke FBI a sériovom vrahovi v Atlante), španielska detektívka Neviditeľný strážca (šmrncnutá mytológiou), či Ozveny viny od Charlotte Linkovej, ktorá píše v tradíciách najlepších anglických detektívok. Zo slovenských kníh sa dostala do prvej desiatky iba Urbaníková (Sex a iné city 3), v druhej desiatke sú Príbehy z kabelky Keď slzy liečia a Za tie prachy to stálo. V rebríčku najpredávanejších sa umiestnili aj čerstvé novinky Beznádejná, Hrana pokušenia, Radšej nikdy, či Zlodejka kníh, ktorej sfilmovaná verzia beží aj v slovenských kinách.

Rebríček TOP 20 najpredávanejších e-kníh za uplynulý mesiac zverejnila platforma Wooky, ktorá má najväčšiu ponuku na našom trhu (vyše 8000 e-kníh a viac ako 120 titulov e-periodík). Údaje o predajoch zhromaždila z e-shopov, ktoré fungujú na tejto platforme, ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.
Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorý predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za január 2014

1) Prízraky (Jo Nesbo)
2) Cudzinec, ktorého hľadáš (Amanda Kyle Williamsová)
3) Divočina (Cheryl Strayedová)
4) Temná hrdinka – Večera s upírom (Abigail Gibbsová)
5) Polícia (Jo Nesbo)
6) Neviditeľný strážca (Dolores Redondová)
7) Ozveny viny (Charlotte Linková)
8) Sex a iné city 3 (Rosenthal-Urbaníková)
9) Dublin street (Samatha Youngová)
10) Inferno-Peklo (Dan Brown)