Súťaž o encyklopédiu 700 slovenských hradov, zámkov – vyhodnotenie

0
1605

Pomaličky sa začínajú dovolenky, blížia sa prázdniny a tak sme pre vás pripravili skvelú súťaž o encyklopédiu 700 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností (IKAR). Táto jedinečná kniha o Slovensku ponúka na vyše 300 stranách kvalitné farebné fotografie a abecedne od Aboviec v gemerskom pohraničí až po Župčany pri Prešove všetko o našom Slovensku. S touto knihou sa pri potulkách po našej krajine veru nestratíte.
Každá z pamiatok je predstavená aspoň jednou fotografiou a krátkym textom. Necelá päťdesiatka pamätihodností, ktoré sú považované za najhodnotnejšie a zároveň turisticky najatraktívnejšie, dostala viac priestoru na dvojstrane s niekoľkými fotografiami.

Necelá tisícka obrázkov v tejto publikácii ukazuje nesmiernu pestrosť a rozmanitosť pamiatok sústredených na rozlohou neveľké Slovensko. Autorom knihy je naslovovzatý odborník Ján Lacika z Geografického ústavu SAV v Bratislave. Precestoval väčšinu európskych krajín, v ostatných rokoch sa však zameriava na detailné poznávanie Slovenska.

Chcete túto nádhernú encyklopédiu úplne zadarmo?

Stačí odpovedať na dve otázky.
1. V ukážke stránok na Knižnom webe je mesto (Nápoveda)
a) Bratislava
b) Banská Štiavnica
c) Rožňava

2. Encyklopédia je v týchto dňoch v akcii Cestujeme po Slovensku so zľavami do (Nápoveda)
a) 70%
b) 50%
c) 35%

O knihe si môžete prečítať viac informácii na tomto odkaze

700 slovenských hradov, zámkov

Podmienky súťaže:
Podmienky súťaže v tomto prípade budú celkom jednoduché.
Pošlite email na adresu redakcia @zaujimavosti.net so správnymi odpoveďami (napríklad v tvare 1A,2C) a pripojte aj svoju kompletnú adresu. Ale pozor! Do predmetu emailovej správy zadajte názov akéhokoľvek hradu alebo zámku na Slovensku. Do súťaže budú prijaté len emailové správy prijaté v čase od 15. júna 2011 do 3. júla 2011 a také správy, ktoré budú obsahovať slovenský zámok, alebo hrad v predmete (takže žiaden Karlštejn a podobne). Tolerujú sa aj názvy slovenských kaštieľov. Súťaže sa môže zúčastniť ktokoľvek s adresou v SR a ktokoľvek chtivý po naozaj zaujímavej literatúre.

Vyhodnotenie:
Dňa 4. júla 2011 sme losovali medzi správnymi odpoveďami. Tou šťastnou, ktorá od nás v spolupráci s Kniznyweb.sk získava hodnotnú encyklopédiu je Ľubomíra Gajdošová. Gratulujeme.