Misia Eva – jedinečná kniha s interaktívnou aplikáciou!

0
1626

Misia Eva a Tamara HeribanováTakáto detská kniha na Slovensku ešte nevyšla. Okrem skvelého príbehu Tamary Heribanovej a nádherných ilustrácií má kniha aj špeciálnu úprava a jedinečnú interaktívnu aplikáciu pre tablety. „Pre mňa je to jedna z najkrajších detských kníh, odkedy som vyrástol z  malých nohavíc,“ priznal krstný otec knihy Martin Pyco Rausch.

Kniha Misia Eva, prísne tajné vyzerá inak už na prvý pohľad. Špeciálna obálka, gumička, ktorá navodzuje dojem tajného denníka a písaný font dodávajú príbehu inú dimenziu. Autorkou originálnych ilustrácií je Petra Hilbert, ktorá veľmi vnímavo pretavila situácie do krásnych obrázkov.  „A v príbehu sú miesta, pri ktorých budú mať deti naozaj pocit, že sú súčasťou niečoho tajného a dôležitého,“ dopĺňa Tamara.

Knihou sa príbeh nekončí, ale pokračuje v aplikácii. Tá bude už o pár dní dostupná v elektronickom obchode www.ibux.sk a ponúkne okrem celého príbehu hry ako puzzle, pexeso, počítanie, písomku na overenie, či malý čitateľ bol pri čítaní pozorný a vlastný denník. Do knihy sa už na krste začítal spevák Peter Cmorik, ktorý tam prišiel s partnerkou Mirkou Partlovou. „A celkom ma to baví, musím povedať,“ dodal s knižkou v ruke.

Misia Eva, krst novej knihy Tamary Heribanove

Na začiatku bol sen, v ktorom Tamara Heribanová videla asi osemročné dievčatko s aktovkou na chrbte, s hlavou plnou plánov a velikánskym srdcom. Pustila sa do písania a po dvoch rokoch je kniha Misia Eva, prísne tajné na svete. Príbeh o školáčke Evke Šidlovej, ktorá sa rozhodne zachrániť svoju rodinu a dať rozvedených rodičov opäť dokopy.

Misia Eva, krst novej knihy Tamary Heribanove

Vydavateľstvo Ikar navrhlo, aby urobili niečo výnimočné a unikátne. „Aby sme knihu takpovediac ´vytuningovali´, aby vyzerala ako tajný zápisník,“ popisuje Tamara. „Je to kniha o láske, odvahe a o tom, že keď niečo naozaj veľmi chceme, keď na tom sne a túžbe usilovne pracujeme, tak nám nič nestojí v ceste. Treba robiť veci so srdcom.“

Aj preto pokrstili knižku papierovými srdiečkami a prskavkami. „Želám knihe, aby tá misia nebola tajná, ale čo najverejnejšia a aby mali z nej radosť tisíce detí i dospelých,“ zaželal Pyco. Podľa riaditeľky vydavateľstva Ikar Valerie Malíkovej je to síce kniha prioritne pre deti, ale rozhodne si ju môžu prečítať aj rodičia a starí rodičia. „Misia Eva je totiž mimoriadne pozitívna, nabitá dobrou energiou a končí sa šťastne. Keby sa tak každá podobná misia končila šťastne, to by bol raj na tomto svete,“ zaželala si V.Malíková.

Viac fotografií z akcie na našom Facebooku