Knižné novinky: Na smrť stačia tri sekundy!

0
1343

Existujú ľudia, ktorí urobia čokoľvek, aby zabránili odhaleniu pravdy… A práve o tom sú Tri sekundy, napínavý thriller od najpredávanejšieho švédskeho dua Roslund-Hellström, majstrov škandinávskych kriminálok, ktorí kráčajú v šľapajach úspešných autorov ako Stieg Larsson či Henning Mankell. Na konte majú už päť mimoriadne úspešných kriminálnych románov. Prvé štyri knihy sa dočkali filmového spracovania, na adaptáciu novinky Tri sekundy kúpila práva americká filmová spoločnosť 20th Century Fox.

Žije dva životy. Jeden s milovanou manželkou a dvoma malými chlapcami, rodinou, ktorú chce chrániť za každú cenu. A potom ten druhý, tajný, v ktorom každý deň riskuje, že všetko stratí. Má zvláštne meno – hovorí si Paula je lepší ako všetci dokopy. Je príliš dobrý, aby bol zločincom, no vďaka svojej odvahe, autorite a zločineckej dôveryhodnosti dosiahol na najvyššie miesta. Dvojitý agent. A teraz vie, že na to, aby zomrel, stačia presne tri sekundy…

Polícia poverí Paulu úlohou, pri ktorej musí prevziať do rúk moc v jednej z najprísnejších švédskych väzníc. Ide o najnebezpečnejšiu misiu za posledné obdobie – po rokoch infiltrácie do poľskej mafie sa stal kľúčovým hráčom. Treba prevziať distribúciu amfetamínu vo švédskych väzniciach.
Rovnakú úlohu mu však dá aj mafia. A on vie, že odteraz je na všetko sám a nemôže veriť nikomu, pretože vo chvíli odhalenia bude rovnako nebezpečný pre obidve strany.
Tri sekundy získali ocenenie najlepší krimi román roku 2009, Veľkú čitateľskú cenu v kategórii Napätie roka 2009 a boli jednotkou v rebríčku bestsellerov. Svet zrady a násilia, ktorý vás vtiahne a nepustí…

Prečítajte si úryvok z thrilleru Tri sekundy.