Hudobné novinky a návraty na budúci rok (časť 1): Nicki, Nicole, Leona, Kylie, Madonna,…

0
1397

Budúci rok nás čaká naozaj slušná nádielka novej hudby. Mnohé hviezdy už ohlásili nové albumy, iné sa chystajú a čaká nás aj pár veľkých návratov.

Nicki Minaj je americkou rapovou senzáciou. Jej album Pink friday z roku 2010 si získal kritikov i fanúšikov. Nicki za krátky čas na svetovej hudobnej scéne stihla spolupracovať skoro s každým, kto niečo znamená: Rihanna, Drake, David Guetta, Ludacris, will.i.am, Britney Spears a inými. Na svojom twitteri Nicki oznámila, že plánuje vydať nový album už vo februári na sviatok Valentína a to pod názvom Pink Friday: Roman Reloaded. Pôjde však o zbrusu nový materiál. Rovnako plánuje aj samostatné turné.
Posledným singlom Nicki je duet s Rihannou Fly.

Nicki sa raz pred fanúšikmi zverila, že by rada natočila duet i s popovou kráľovnou Madonnou. Jej sen sa splnil. Pieseň Give me all your love je prvým singlom dlho očakávaného albumy Madonny, ktorý by mal vyjsť na budúci rok. K singlu sa bude natáčať začiatkom decembra v New Yorku aj klip v ktorom okrem Nicki vystúpi aj speváčka M.I.A. Demo k piesni uniklo na internet pred mesiacom.

Madonna pripravuje nový album už niekoľko mesiacov. Medzi producentov novej tanečnej platne patrí napríklad William Orbit či Martin Solveig. Druhý spomínaný produkoval aj nový singel. Na propagáciu albumu Madonna plánuje vyraziť aj na mega turné s ktorým precestuje celý svet. Jeho oficiálne oznámenie sa očakáva čoskoro.

Ďalšou ohlásenou novinkou je akustický album najväčších hitov popovej princeznej Kylie Minogue. Tá už dlhší čas premýšľala , kam sa ďalej v jej kariére posunúť. Po úspešnom turné Aphrodite – Les Folies sa rozhodla vydať unplugged album. Ten nahrávala v Abbey Road Studios a vyjsť by mal budúci rok. Na internet už unikli dve videá z nahrávania a to k piesňam On a night like this a All the lovers.

Novým materiálom by nás mala po dlhšom čase potešiť aj pomerne čerstvá mamička americká rockerka Alanis Morissette. Jej posledný štúdiový album Flavors of Entanglement vyšiel ešte v roku 2008. Medzičasom sa Alanis stala matkou, no hudbu na klinec nezavesila. Ako zverejnila na twitteri, má pripravených cez 30 piesní, z ktorých sa na album dostane 12. Nový album je teda na ceste a vyjsť by mal počas leta 2012.

Tento rok plánovala vydať nový album aj speváčka Leona Lewis. O nej sme písali v súvislosti s nejasným autorstvom jej pilotného singlu Collide. Problém sa nakoniec vyriešil, singel vyšiel aj s videom v septembri. K chystanému albumu Leona zverejnila aj názov Glassheart a obal. Album mal vyjsť už teraz v novembri, no nakoniec sa jeho vydanie presunulo až na 26 marec 2012.

Posun vydania albumu nastal aj u novinky americkej speváčky a súčasnej porotkyne X Factor USA Nicole Scherzinger. Jej debutový album Her name is Nicole nikdy nevyšiel, pre nízku odozvu amerického publika. Druhý album Killer love v podstate vyšiel v marci tohto roka v Európe, ale Nicole plánuje jeho opätovné vydanie po dopracovaní. Či nakoniec vydá nový album alebo len re-relase nahrávku pre americký trh ukáže až čas.

Novú hudbu nám už roky sľubuje aj veteránka americkej hudobnej scény Cher. Diva nevydala štúdiový album už 10 rokov. Living proof z roku 2001 bol jej posledným hudobným počinom. Svoj nezameniteľný hlas nám však pripomenula dvoma novými piesňami pre muzikál Burlesque / Varieté, v ktorom si zahrala po boku Christiny Aguilery. Pieseň You Haven’t Seen the Last of Me bola v USA tanečným hitom číslo 1. O novom albume hovorila Cher už niekoľko krát. Malo ísť o návrat k rocku, neskôr country a posledné správy hovoria o tanečnom albume v štýle posledných nahrávok (Believe a Living proof). Sama Cher prostredníctvom sociálnej siete twitter potvrdila práce na novom albume už počas leta. Rovnako sa pochválila duetom s Lady Gaga, ktorá jej prepožičala svoje nevydané demo The Greatest Thing. Duet mal vyjsť v septembri, no nestalo sa tak a o novom albume už opäť nie je nič počuť.

Druhá časť o hudobných novinkách bude čoskoro nasledovať. 🙂