Kniha Pieseň mien: Podľahol čaru hudobného génia…

0
1157

Martin je syn hudobného skladateľa, hanblivý a zakomplexovaný chalan, ktorý však podľahol šarmu Dovidla Rapoporta, neuveriteľne nadaného huslistu. Rodičia mu zahynuli počas holocaustu, no ešte ho stihli zveriť Martinovej rodine. Začína sa priateľstvo na život a smrť, na konci ktorého je zrada… Pieseň mien je strhujúci príbeh o diabolsky nadanom huslistovi a chlapcovi, ktorý podľahne jeho čaru. Úžasné rozprávanie o moci, ktorú môže mať hudobný génius nad svojimi obdivovateľmi.

„Nikdy never hudobníkovi, keď rozpráva o láske,“ vystríhal Martina jeho otec, no táto rada prišla neskoro. Martin úplne podľahol Dovidlovmu umeniu a vyrastali ako bratia. Až kým neprišiel deň D: starostlivo chystaný debut Dovidla. Ten však zmizne bez stopy a ďalšie desiatky rokov o ňom niet chýru ani slychu. Až po dlhých štyridsiatich rokoch Martin nečakane narazí na stopu po svojom nezvestnom priateľovi…

Kniha Pieseň mien od Normana Lebrechta – komentátora BBC, ktorý získal v roku 2002 ocenenie Whitbread Prize – je napínavé rozprávanie o chlapčenskom dospievaní, o hudbe, láske a závisti. Autor majstrovsky vykresľuje atmosféru vojnového Londýna, letecké útoky a najmä nezávideniahodnú existenciu židovských utečencov. Pred očami čitateľa ožívajú obrazy bombardovaného mesta a sivý svet, ktorý povstal z jeho popola.
Prečítajte si na BUX.sk úryvok z knihy Pieseň mien.