Dvaja talianski gurmáni a ich kuchárska kniha s pôvodnou kuchyňou

0
1681

Talianskí gurmáni a ich kuchárska knihaTalianska kuchyňa patrí medzi najlepšie na svete, no aj tamojšie kulinárstvo sa mení. Rodinný život tam už nie je to, čo býval – rodí sa menej detí, matky chodia do práce a príprave jedál sa venuje menej času. A prirodzene, využíva sa čoraz viac polotovarov. „Mnohé mladé Talianky dnes nevedia variť a čo je horšie, ani ich to nezaujíma,“ tvrdia dvaja talianski gurmáni Carluccio a Contaldo. Ich nová kniha ponúka vyše sto fascinujúcich receptov na jedlá, ako ich pripravujú samotní Taliani.

Gennaro Contaldo je legendárny kuchár, ktorý naučil Jamieho Oliviera všetko, čo vie o talianskej kuchyni. Keď ho BBC oslovila, aby spolu s Antoniom Carlucciom nakrútili kulinársky seriál, bol to risk. Obaja sú síce Taliani, ale priveľa kuchárov môže polievku pokaziť – v skutočnosti sú veľmi odlišní, čo sa prejavuje aj v spôsobe varenia.

Napokon si však ich seriál získal milióny vďačných divákov a kniha Dvaja talianski kuchári je útokom na vaše chuťové poháriky. Prináša nezvyčajné kombinácie klasických jedál a ingrediencií a zoznamuje nás s vplyvmi a so zvykmi, ktoré sa stali súčasťou dnešného Talianska. Je nevyhnutnou príručkou pre každého vážneho záujemcu o taliansku kuchyňu.

Carluccio i Contaldo odišli pred vyše tridsiatimi rokmi z rodného Talianska do Veľkej Británie. Tam sa stretli, istý čas spolupracovali a stali sa uznávanými odborníkmi na taliansku kuchyňu. V knihe Dvaja talianski gurmáni putujú po svojej domovine, vracajú sa k vlastnému kulinárskemu dedičstvu, využívajú dávne i súčasné tradície a odhaľujú pravého ducha talianskej gastronómie. Od predjedál až po dezerty – z tejto knihy sa vám budú zbiehať slinky!