Premiéra Babovřesky v Čechách prekonala Kájínkov rekord, u nás 21. februára

0
1578

Už 21. februára bude mať na Slovensku premiéru nová česká komédia režiséra Zdeňka Trošky, ktorý stojí za sériou Slunce, Seno, niekoľkými rozprávkami alebo za ďalšou sériou Kameňák. Babovřesky, ako sa komédia volá, má výraznú kampaň v hlavnom meste a tak sa dá pokladať pripravovaný príchod filmu do kín za neprehliadnuteľný. Najmä výraz dedinských policajtov na plagáte pripomína dojem z niektorých reálne žijúcich postáv v dedinskom prostredí.

V Čechách rekordér v návštevnosti kín
Film s celým názvom „Babovřesky… aneb z dopisu venkovské drbny“ prilákal do českých kín hneď v prvý premietací víkend rekordný početľudí. Celkovo ich bolo viac ako 140 000, alebo presne 140 532. Film tým prekonal doterajší rekord, ktorý držal nie tak dávno uvedený film Kájínek.

„Podľa doterajších zážitkov, besied s rozosmiatymi divákmi a ich ohlasmi v kine aj na sociálnych sieťach, môžem byť naozaj spokojný. Úplne pochopili, aj bez rôznych návodov a varovaní, ako sa na film pozerať: že ich chcem len pobaviť. Napokon ich radosť a odporúčanie známym, sú najlepšou reklamou“, vyjadril sa samotný režisér Troška.

Na Slovensku v kinách od 21. februára
Oficiálna premiéra je naplánovaná na 21. februára 2013, čo je už o pár dní. Všetci vieme, že Slunce Seno 4 sa už nepodarí nikdy, no stále máme možnosť zažiť niečo nové. Zaujímavým je predsa aj obsadenie filmu. Predstavia sa nám herci ako Lucie Vondráčková, Lukáš Langmajer, Veronika Žilková, Jana Synková, Pavel Kikinčuk, Jan Dolanský a diváci budú mať možnosť vidieť v netradičnej úlohe aj známu speváčku Lucku Bílú.

Zaujímavosťou je aj fakt, že hoci ide o český film, jeho názov je u nás prezentovaný s písmenom Ř, čo sa doteraz nestalo. Preklad názvu by už ani nebol na mieste, keďže ide o názov obce inšpirovanej obcou Žabovresky.