Na Červenom Kameni minulý rok ožívala história, rok 2012 nebude výnimkou

0
1541

Červený Kameň je aj v súčasnosti miesto, kde ožíva história, dobové kostými, šerm, ťažké boje, aj príbehy dávnych hradných pánov, rytierov a šermiarov. Každoročne sa na hrade Červený Kameň konajú viaceré podujatia, ktoré môžu byť zaujímavým spríjemnením víkendu a výborným tipom na rodinný výlet, či výlet s priateľmi. Tu je prehľad niekoľkých akcií, ktoré bolo možné za uplynulý rok vidieť. Viaceré z nich majú totiž svoje promo aj na videu.

Kamenné mysterium
Podujatie sa konalo počas leta v roku 2011 a pripravuje sa aj na leto 2012.

Festival stredovekého života v roku 2011
Festival stredovekého života priniesol zaujímavý pohľad na to, ako sa kedysi žilo, zabávalo, varilo ale aj bojovalo. Minulý rok si pre návštevníkov pripravili bohatý program šermiarských vystúpení, koncertov a zakončili to ohňovou UV šou. Nezabudlo sa ani na najmenších. Mohli si vyskúšať streľbu z lukov, jazdu na koni, nechýbalo občerstvenie, ani oddychové miesta.

Tajomné tiene
Toto podujatie vyzerá už z promovidea veľmi zaujímavo. Samotný popis hovorí „Jedinečné stretnutie s oživenými osobnosťami slovenskej alebo svetovej histórie je možné zažiť na hrade Červený Kameň počas scénického podujatia TAJOMNÉ TIENE 1. mája a 8. mája 2011 každých tridsať minút od 13.00 – 18.00 hod. prostredníctvom hraných prehliadok so scénkami“. Aj na pohľad, práca, ktorú si dali s videom, hovorí o zámere pripraviť veľmi zaujímavú akciu. Ostatne, hovoril o tom aj úspech na hrade.