Vyskúšali sme si prenosný bluetooth reproduktor Leitz Complete

0
3524

Reproduktor LeitzExterný reproduktor pre mobilné telefóny a tablety je vylepšovákom nepochybne hlavne pre tých, čo radi siahnu po lepšom zvukovom prevedení, sledujú filmy a potrebujú hudbu v miestnosti dostať na o niečo lepší zvuk ako z malých reproduktorov svojho mobilu. Osobne som bral externý reproduktor pre smartphone dlhý čas ako zbytočnosť. Dá sa povedať, že som názor zmenil pri bližšom zoznámení s Leitz Complete, reproduktorom, ktorý nenesie žiadne kódové označenie. Skrátka ide o prenosný mini bluetooth reproduktor v originálnom označení Portable Mini Bluetooth Speaker nemeckého výrobcu Leitz. Ak váš mobil nemá bluetooth, nevadí.

Vyskúšané, potvrdené
V redakcii sme mali možnosť vyskúšať toto zariadenie, ktoré sa okamžite bez väčších problémov pripája so systémom Android a o fungovaní viete aj vďaka mužskému hlasu, ktorý sa z reproduktoru ozýva. Samozrejme, bezproblémové je pripojenie aj na iPhone. Podmienkou je vlastne len Bluetooth (ak nemáte, nezúfajte, stačí aj port pre slúchadlá). Malý okrúhly valček, ktorý ťažším prevedením dáva najavo, že ide o kvalitný kovový materiál a magnet, má veľmi zaujímavé matné prevedenie, na ktorom sa akoby kúzlom okamžite postupne stráca akýkoľvek odtlačok prsta. Dva hlavné čierne diely sú predelené bielym plastovým kruhom, ktorý vedie svetlo. To indikuje stav a nie je komplikované sa naučiť, čo znamená ktoré svetlo. Červená signalizuje stavy batérie, zelená stavy zapojenia MicroSD karty a modrá signalizuje spojenie s bluetooth. Jeho nabíjanie je možné pomocou USB portu a zvládnete to pokojne cez notebook, alebo televízor s USB portom. V čase úplného nabitia môžete reproduktor používať podľa obalu až 6 hodín, čo je slušné.

Hlavnou pridanou hodnotou je port pre vloženie TF karty, alebo ak chcete u nás používaný tvar MicroSD kartičky. Z nej je možné spúšťať MP3 súbory priamo aj bez potreby iného zariadenia. Ide tak zároveň o MP3 prehrávač bez displeja. Pre ovládanie MP3 prehrávača je k dispozícií trojica tlačidiel na prepínanie vpred, naspäť, alebo prehrať. Zvláda prehrávač súbory MP3 a WAV. Kartičky zvláda do 32 GB.

Keď handsfree tak handsfree aj cez reproduktor
Ďalšou pridanou hodnotou je handsfree. Mobil totiž pripájate s externým reproduktorom, akoby šlo o handsfree sadu do auta. Kúzlo veci tak spočíva v tom, že prichádzajúci hovor do mobilu môžete prijať pomocou tlačidla „play“ na reproduktore a hovoriť môžete pokojne na reproduktor, pretože obsahuje malý mikrofón.

Pripojenie a obsah balenia
Balenie obsahuje reproduktor, kábel s USB pripojením a alternatívou pre tých, čo nemajú Bluetooth v podobe bežného jacku ako slúchadlá. Nič viac vlastne ani nepotrebujete. Malá knižočka so všetkými podrobnosťami už je v elektronike štandard. Pripojenie je možné veľmi jednoducho. Pri prepnutí na bluetooth si nájdete zariadenie v pripojiteľných miestach cez BT pomerne hravo. Indikujú ho prístroje ako slúchadlá a stačí spojiť. Reproduktor má krátku navigáciu mužským hlasom, takže viete, kedy môžete pripojiť mobil a kedy ste napríklad vybití. Kto hľadá zaujímavé riešenie externého reproduktoru, možno práve v tomto prípade nájde, čo hľadá. Poteší funkcia prehrávača médií z karty, funkcia handsfree, ale napríklad aj možnosť pripojiť reproduktor k notebooku, ktorý má z nejakého dôvodu neprístupný zvuk, no fungujúci „jack“ pre slúchadlá. Žerie menej ako bezdrôtový prenos, no vtedy nie je aktívne telefonovanie a funkcia voľných rúk, keďže kábel pre slúchadlá nedokáže nahradiť funkciu „modrých zubov“. Praktický pomocník k lepšiemu zvuku si ako nabitý užijete aj mimo telefóny a múdre zariadenia.