Transcend sa tiež pustil do výroby autokamier, prvý DrivePro 200 operuje so senzorom kolízií

0
1428

Kamera do auta je nepochybne skvelý pomocník. Náš trh je zaplavený lacnými čínskymi kamerami, ktoré majú štandardné vlastnosti nakrúcania videa do slučky, zaznamenáva dej pred vozidlom, no v prípade potreby je len málokedy jasne viditeľná EVČ iných vozidiel. Medzi všetkými kamerami nájdeme aj svetlé výnimky, nuž a medzi výrobcov kamier sa pridáva aj Transcend, ktorý sa doteraz zviditeľňoval skôr počítačovým hardware. Ich novinka DrivePro 200 poteší milovníkov jazdy za volantom, ktorí chcú mať záznam cesty vo Full HD kvalite so zvukom a ešte k tomu s výbornou svetelnosťou. Faktom je, že mnoho kamier postráda dobré svetlo a tento konkrétny prípad prinesie F/2.0 čo v bežnej ľudskej reči možno vysvetliť ako lepšie vlastnosti snímania okolia v prípade menej svetelných podmienok, v podmienkach večernej jazdy a podobne. Mnoho ľudí práve teraz vychádza z práce večer, a práve večer sa stávajú kolízie s nervóznymi a ponáhľajúcimi sa vodičmi. Slabá viditeľnosť je ako stvorená na nehody a kolízie.

Transcend kamera do auta

Zaujímavé vlastnosti
Autokamerová prvotina tohto výrobcu hneď pri prvej lastovičke prinesie Full HD 1080p a široký zorný uhol až 160 stupňov, čo pri jednej aj druhej neustále ohrozenej strane vozidla je pomerne slušné. Všetko je pritom zaznamenávané so zvukom, čiže je tak záznam o trúbení, zvukovej signalizácií, alebo agresívnom správaní iných vodičov. Kamera by mala byť v predaji spolu s microSD 16 GB kartou rýchlosti 10 / Class10, čo je karta rýchla a ideálna aj do bežných kamier s vyšším tokom dát. Pri zaplnení karty sa využije funkcia LOOP, ktorú poznáme už z rôznych iných kamier, kedy sa nahráva záznam neustále dookola a premaže sa vždy len posledný.
Zaujímavou vlastnosťou je G Sensor, ktorý má na starosti vyhodnotiť rýchle zabrzdenie a nárazy. Akékoľvek situácie, ktoré by mohli znamenať kolíziu, náhlu zmenu podmienok na ceste, alebo haváriu spustia v kamere režim, kedy sa začne nahrávať nepremazateľné video. Kamera tak podmienky vyhodnotí ako záznam problémovej situácie a pri prípadnom „loope“ sa záznam nepremaže, aby mohol poslúžiť k dokazovaniu viny a podobne. Do takéhoto režimu môže kameru uviesť aj užívateľ, ak sa problém netýkal priamo jeho vozidla, alebo neboli vytvorené podmienky (brzdenie, náraz) na jeho aktiváciu v kamere. Kamera má malý displej, podobne ako dnes väčšina kamier, kde je možný živý pohľad na 2,4“ LCD displeji. Bližšie vlastnosti o ovládateľnosti a možnosti zrýchlenia, či deľby jednotlivých súborov podľa minutáže nám zatiaľ nie sú známe. Kamera je vybavená spojením cez USB 2.0 a aj káblom pre prehrávanie na televízore.

WiFi aj cez mobil s Androidom alebo iOS
Počítačom, alebo mobilom či tabletom môžete ovládať kameru pomocou WiFi. Nie je tak potrebné priamo na kameru siahať, ak je napríklad ďalej od ruky a siahanie po nej je problém počas jazdy. Aj spolujazdec tak môže pomocou zariadení s WiFi zadávať príkazy cez aplikácie na platforme Aneroid alebo iOS.

Celkovo obsahuje
160° zorný uhol, nahrávanie videa vo Full HD 1080p so zvukom a G senzorom vyhodnocujúcim kolízie a prudké šliapnutie na brzdu. Samozrejme úchytný mechanizmus na predné sklo a kabeláž pre pripojenie k PC alebo televízory. Zároveň je súčasťou oficiálneho balíka aj karta 16 GB microSD triedy 10. Transcend je známy práve výrobou tohoto typu kariet, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o pamäťovú kartu tejto značky.
Očakáva sa, že sa aj na náš trh dostane o mesiac.