Samsung plánuje obsadiť prvú priečku v oblasti technológie tlače A4, aj novým dizajnom

0
1384

Samsung TlačiareńSamsung si do roku 2017 vytýčil ambiciózny cieľ a to obsadenie prvej priečky v oblasti A4 tlače, čo predstavuje bežné tlačiarenské stroje používané v domácnosti a v kanceláriách. Orientovať sa však chce na laserové tlačiarne a multifunkčné zariadenia. Hoci v spojitosti so Samsungom zväčša počúvame o tabletoch, TV a mobiloch, netreba zabúdať, že ide aj o technologického giganta zaoberajúceho sa aj výrobou takmer všetkých druhov čiernej aj bielej techniky a pod.

Na veľtrhu IFA 2013 plánuje spoločnosť predstaviť nové riešenia pre mobilnú tlač a produkty, pričom má ísť o novinky zaujímajúce už svojim dizajnom. Zakladá pritom na prítomnosť novinky Xpress C460, ktorá podporuje NFC technológiu. Divízia Samsung Electronics printing Solutions má tak plán jasný. Samsung sa vývoju technológií pre mobilnú tlač venuje už od roku 2009, kedy vyvinul aplikáciu Samsung Mobile Print s podporou Wi-Fi direct, vytvoril tlačidlo pre natívnu fototlač, alebo podporil technológiu Google Cloud Print. V roku 2013 Samsung predstavil prvú farebnú laserovú tlačiareň s funkciou NFC. Nezávislá organizácia Buyers Laboratory udelila hodnotenie spomenutej novinke Xpress C460 za inovatívnosť a vývojársky prínos, čo nepochybne spoločnosť o trochu viac posmelilo k vyjadreniam o snahe obsadiť prvú priečku vo svete bežnej tlače. Oveľa viac však predstavia na veľtrhu IFA 2013, kde sa budú môcť návštevníci stretnúť s troma novými dizajnmi.

Nové dizajny orientované aj na praktickosť
Samsung plánuje predstaviť dizajn Wave, čo je tlačiareň riešená v menších rozmeroch s funkciou dokovacej stanice, čím získa majiteľ mobilného telefónu nie len dokovač, ale aj možnosť priamej tlače z telefónu. Dizajn nazvaný India bude v retro štýle, no určite nie technologickou výbavou. Ponúkne bezdrôtové spojenie prenosov, aj zvuku a ani tu nebude chýbať funkcia dokovacej stanice, ktorá bude môcť telefón taktiež nabíjať. Tretím dizajnom bude One & One koncept laserovej tlačiarne, ktorá bude mať možnosť tlače v dvoch farbách. Okrem čiernej tak pôjde aj o modrú, prípadne žltú, či fialovú. Vystavené budú aj v roku 2013 oceňované modely CLP-415, alebo tlačiarne série Origami, Clip a Maté oceňované napríklad organizáciou IDEA 2013.