Slovenská debnička, zelenina s ovocím sa dá objednať aj priamo domov

0
2202

Potrpíte si na kvalitnú zeleninu a ovocie? Pre naozaj zdravé a reálne dozretú zeleninu často nemusíte ďaleko. Vlastná záhrada prinesie priebežne rôzne plody vašej práce. Pokiaľ však nemáte záhradu a zároveň by ste si radi pochutili na skutočnej a kvalitnej zelenine, či ovocí, existuje ešte babička, či trhy. My sme objavili a aj otestovali niečo celkom iné. V súčasnosti, keď je trend všetko si pohodlne zariadiť z domu, vlastne ani neprekvapuje, že objednať si plody slovenskej záhrady môžete aj priamo domov a cez internet. Vyskúšali sme si Slovenskú debničku a ohodnotili obsah.

Slovenská Debnička
Slovenská debnička je komerčný projekt na www.slovenskadebnicka.sk, ktorým veľmi reklamu nerobievame. Pokiaľ ste však záhradkár a dokážete oceniť kvalitu a chuť, zrejme nám dáte za pravdu a pochopíte naše nasledovné hodnotenie. U nás nie celkom bežný nápad otestovať si obchod, prebehol stručne a rýchlo, keďže stránky ponúkajú všetko jasne.

Slovenská debnička, zelenina a ovocie

Naša objednávka košíka zeleniny a zopár drobností, vrátane u nás doma neoceniteľnej kukurice, k nám dorazila posledný piatok. Hoci nešlo v pravom slova zmysle o debničku, stačila aj papierová taška, no s poriadnou váhou. Z domu objednaná zásielka je zatiaľ obmedzená len na Bratislavu a okolie, čo sme v tomto prípade splnili. Hoci sme čakali všeličo, obsah tašky príjemne prekvapil.

Skutočná zelenina
Priznávam, že po dlhých rokoch obmedzovania sa šalátom zo supermarketov, som mal možnosť vidieť reálne veľký šalát s pevnými listami, nádherným kvetom a celkom inou chuťou, než dostať v obchodoch. Potešili nesmierne aj papriky a dokonca celý krásny konár rajčín, z ktorých šla vôňa, akú cíti jedine záhradkách pri svojich plodoch, ale z plodov v obchode sa táto vôňa stráca. Výnimočná bola kukurica s bieložltými zrniečkami, ktorej sme neodolali a skončila po pár broskyniach v bruchu ako varená už hneď v ten deň. Chuť rajčín bola rozpoznateľne iná, najmä ak si spomeniem na fakt, že mnohé z obchodov dozrievajú zelené a až pod pôsobením plynu získavajú „zrelosť“ rýchlejšie. Prekrásne čistá cibuľa síce nenašla u pár členov rodiny pochopenie pre nie veľkú popularitu, no pre svoju krásu upútala na chvíľu objektív fotoaparátu. V priebehu dvoch dní našli všetky plodiny využitie. Najskôr kukurica, priebežne sladké a celé červené broskyne, a na ďalší deň boli papriky s rajčinami ingredienciou do rodinnej špeciality.

Slovenská debnička a cibuľa

Najmä pre chuť ovocia, ale aj kvalitu dodanej zeleniny nezvyčajne hodnotí naša redakcia obchod, v ktorom však ide skôr než o obchod o niečo iné. Podľa obsahu je totiž evidentné, že sa prevádzkovatelia snažia o propagáciu slovenskej zeleniny a produktov našich farmárov. Z projektov na internete sa v našom dohľade zatiaľ touto témou nikto nezaoberá. Aj preto si dovoľujeme podporiť Slovenskú debničku týmto článkom, zároveň tak oceniť prácu všetkých, komu hlina nesmrdí a vedia z prírody zdravé plody bez antibiotík a inej umeliny, ktorej máme najmä v dovozových plodinách dosť.