Ako nakrájať syr či mäkké potraviny na plátky? Niťou

1
2442

Dievča premýšľa čo ako prečoImprovizácia v kuchyni, či niekde na chate to veľmi dobre pozná. Rybárske stretnutia si poradia silonom, ľudia zbalení na každú príležitosť zas disponujú dentálnou niťou. Kým silon môže byť zdravotne nezávadný, môže byť priveľmi hrubý. Dobrým silnom môže byť aj ten chirurgický, no skôr v domácnosti dostupnou bude dentálna niť. Jej zdravotná nezávadnosť, tenký priemer a ostrosť môže ešte zásadne prekvapiť najmä tých, ktorým ešte nenapadlo využiť tieto vlastnosti na krájanie.

Niť niekedy lepšia ako nôž
Nôž môže rezať nerovnomerne, na jeho čepeľ sa materiál prichycuje rôznou rýchlosťou a intenzitou a tlačením materiálu nadol tlačí aj prilepený materiál na materiál pod sebou. Niť má mnoho vlastností, ktoré ocení gazdinka, aj špecialista kulinár. Chce to len správne uchytiť oba konce niže. Pri mäkkom materiály ako sú kvasnice, syr, či marcipán. To ide ľahko aj vo voľných rukách. Pri tvrdších syroch, salámach a ovocí, si môžete pomôcť uviazaním koncov nite o rúčky varešiek.

Nejde o hlúposť
Aj keď sa možno na prvé prečítanie zdá, že ide o poriadnu hlúposť, využijete to prevažne v prípadoch, kedy vám ide o tvar a presnosť, alebo nebol po ruke žiaden tenký nôž. Krehké materiály majú celkom iné vlastnosti, ako pri rezaní nožom. Pri mäkkej dentálnej niti, ktorá musí byť napnutá, máte záruku presného hladkého rezu. Najviac tieto vlastnosti využijete pri gastronomických súťažiach, v prípadoch prípravy špecialít, ktoré sú určené aj na fotografovanie, majú polahodiť oku, alebo majú fascinovať konzumentov. A dobrý dojem vzhľadom aj chuťou chce na hostí spraviť nejeden hostiteľ.

Comments are closed.