Ako a čím skonvertovať DVD do počítača pomocou freeware

1
3949

Keďže nedávno bolo u nás nutné pre niekoho vyriešiť ako dostať jedno prezentačné DVD na Youtube, bolo najskôr nutné dostať VIDEO_TS a AUDIO_TS do formátu *.AVI, *.WMV, alebo aspoň *.MP4. Ak hľadáte program, čo to spraví ihneď, hoci ide o video kratšie ako hodina, aj celé bez reklamy. Čo vlastne môže dnes človek použiť, aby sa dopracoval k výslednému video súboru? AVI súbor prehrá každý počítač. Dostať do tohto formátu DVD však môže byť problém. Napadlo nám sem spomenúť niekoľko našich názorov ku konkrétnym programom, ktoré po hľadaní programu pre tento účel možno nájsť na prvých miestach.

Avex DVD Ripper build 4.5
Podľa názvu by človek povedal že bude fungovať. Po spustení upozorní na shareware, počkáte niekoľko sekúnd a môžete potvrdiť vstup cez register LATER. Choose DVD voľba načíta DVD v mechanike alebo v počítači. Následne sa načítané video spustí do rýchleho prehrávania, ktoré vzhľadom ku krátkemu videu sa čoskoro dorazí na koniec a keď prejde záverom videa spúšťa sa odznova. Nižšie je možné nastaviť výstupnú zložku a formát. Po stlačení na tlačidlo CONVERT vám zobrazí okno s výberom dvoch tlačidiel, ktoré nedávajú zmysel. Jedno netvorí nič, to druhé Vám zasekne celý program. Vzhľadom k 4gb ram a výkonnému procesoru sa dá len pochybovať že tento dlhodobejší zásek programu je spôsobený počítačom. Ale skôr neschopnosťou programu.
0 bodov z 10

imTOO DVD Ripper Standart 5
Príjemné profi prostredie uvíta užívateľa a vyjaví sa ako funkčná aplikácia. V ponuke FILE je nutné načítať DVD mechaniku alebo zložku s IFO súborom. Dole je možné vybrať výstupný formát a umiestnenie. V hlavnom okne sa môže vybrať konkrétny film, ktorý chcete, zaškrtávať, ktorú časť filmu chcete, ktoré bonusy a podobne. V tomto prípade konvertujeme len krátke DVD prezentácie, takže aj na obrázku podľa toho vidieť len jeden súbor. Program umožňuje niekoľko nastavení aj prehľadom, spustenie videa v dolnom rohu. Červeným tlačidlom akoby RECORD spustíte ripovanie. Ako vyzerá výsledné video? Tomu samozrejme môžete nastaviť rôzne vlastnosti. Lenže my sme stiahli shareware, nie plnú kúpenú verziu. Tá nám spravila len polovicu videa a ešte k tomu úvodnú časť videa s upozornením tituliek sa nejakým spôsobom preskočila. Inak video pekné, v plnej verzii zrejme fungujúci program, avšak tentoraz hľadáme niečo freeware,
Pri odinštalácii programu sa nedajte zmiasť. Po kliknutí na UNINSTALL nestláčajte YES. Pokiaľ neviete anglicky, ceduľka Vám ponúka program v plnej verzii, ale netradične je potrebné stlačiť NO pre odinštalovanie programu.
3 body z 10

Quick AVI Creator 3.5.16.2010

Niektoré stránky program AVI creator prezentujú ako program na koverziu DVD do AVI. Áno, javí sa tak.. DVD je potrebné mať celé v PC a na neho nasmerovať creator. Načítať je možné len jeden VOB súbor z DVD a ten skonvertovať, čo vám vo výslednej podobe zobrazí nejaké scriptovacie okno, ktoré pritom nedáva zmysel. Pri jeho zobrazení však je neznalému nejasné, čo má znamenať a preto program ihneď odinštalujeme. V zložke sa zobrazil konvertovaný súbor AVI, má však 0 kb a žiaden ostatný z nových súborov sa nedá spustiť ani po zmene prípony na *.AVI, či *.WMV. V zložke TMP sa nachádza zvuk z videa. Ako jediná vec, ktorú sa podarilo vycucnúť.

Convert DVD to AVI - software manual and preview

Total Video Converter 3.70
Pri jeho inštalácií sa vám nainštaluje priamo aj Total Video Player. Nejde o freeware a tak bude požadovať registráciu, alebo chvíľu na vyskúšanie. Dní na vyskúšanie je 15. Načítať cez NEW TASK je možné dvd po otvrdení a označení všetkých súborov. Po ich načítaní si vyberiete v okno na veľkých ikonách, čo z toho chcete. Na zmenenom okne hlavného panelu sa zobrazí obsah DVD ktorý môže byť prednastavene celý zaškrtnutý. Majte zaškrtnuté len to čo chcete konvertovať. Tlačidlo CONVERT pripraví súbory. Tie výsledné súbory sú síce kvalitou dostačujúce, ale problém je ten že vo free verzii máte vodoznak nepekného výzoru hore v ľavo. Ide o biely nápis názvu programu s mierny tieňom a http linkom na program.
6 bodov z 10

Any Video Converter 3.0.6
Program už po spustení vyzerá o niečo viac profesionálne než všetky doteraz testované pre tento účel, čo najrýchlejšie dostať z DVD súbor AVI alebo WMV a bez platenia za program. Pri výbere DVD je nutné vybrať priamo súbory. Program vás upozorní, či má súbor zvuk alebo nie. Dokonca umožňuje sťahovať VIDEÁ z Youtube. Pri testovaní však zrejme už nešlo o aktuálnu verziu. Youtube sa neustále meníé a to čo fungovao pred mesiacom na sťahovanie videí už dnes nemusí fungovať. Program umožňuje prerábať DVD v kvalite na AVI. Dá sa upraviť aj veľkosť – rozlíšenie, formát. V hlavnom okne je možné tzaškrtnúť to, čo chcete konvertovať. Môžete tam pritom dať viacero súborov, zdrojov a tie zaškrtať alebo odškrtať a hromadne konvertovať. Program umožňuje naozaj dostatočné množstvo možností pre nerušené konvertovanie DVD do AVI. Ako posledný testovaný je Any Video Converter ktorý môže pracovať nie len s DVD ale aj inými formátmi. Aplikácia z tohto krátkeho testu vyšla najlepšie. Aplikácia je pod GNU licenciou, fungujúca zdarma, zrejme vyrobená v Maďarsku, v českom jazyku. Dokonca disponuje vlastným pomocníkom, aj keď len v angličtine.
Aj preto hodnotenie:
10 bodov z 10

Comments are closed.