Poradíme vám ako zvládať stresové situácie

0
4423

Poznáte tú situáciu, keď máte pocit že na vás odrazu všetko padá alebo ste sa dostali do stresovej situácie? Existujú tri jednoduché techniky, ako zvládať stresové situácie.

stress-853642_960_720

Identifikovanie stresu

Veľmi častou situáciou je neustály pocit tlaku, ktorý však neviem identifikovať. Možno vám stačí uvedomiť si, že ste stresovú situáciu už zdolali alebo sa na situáciu, z ktorej máte stres, mohli dôkladne pripraviť a tak aspoň čas stresu odstrániť. Možno prídete na to, že stačí iba zopár hodín oddychu a všetko bude zasa v úplnom poriadku.


Tip redakcie: Päť ázijských jedál, ktoré nebudete chcieť ovoňať, nieto ešte zjesť

Nevhodné spôsoby zvládania stresu

Každý človek svoj stres zvláda inak. „Dočasné“ fajčenie, vyšší príjem alkoholu či prejedanie sa však nevyrieši váš problém. K ideálnym riešeniam nepatrí ani vysedávanie pre televízorom, užívanie liekov či oddelenosť od rodiny. Takéto situácie by mohli viezť k výbuchom hnevu či zvaľovanie chyby na iných.

Správne zvládanie stresu

Vhodnými alternatívami ako zvládať stres je cvičenie, dostatok spánku, dopriať si oddych na prestávku, znížiť príjem nezdravých jedál a požívania alkoholu či meditácia a hlboké dýchanie.

Alebo sa jednoducho usmejte a ono to prejde samo 🙂

Čítajte tiež:

Ako (ne)vytočiť profesora

V Číne voľne predávajú látku, ktorá sa pridáva do heroínu a môže byť chemickou zbraňou