Ako sa vyrovnať s rozchodom: Toto pomohlo  speváčke Adele

0
2602

Kým človek pocíti, že rozchod má aj pozitíva, zvyčajne trvá jedenásť týždňov. Tvrdí to štúdia, ktorú uverejnili v magazíne The Journal of Positive Psychology. Ako však liečiť zlomené srdce dovtedy?

Dostaňte zo seba emócie

Ak máte chuť plakať, plačte. Je dôležité, aby ste si uvedomili, prečo vzťah stroskotal, čo sa často nezaobíde bez sĺz. Ak si doprajete čas na premýšľanie o rozchode, vaše srdce by sa malo zahojiť rýchlejšie. Keď prídete na dôvody rozchodu, ľahšie sa cezeň prenesiete.

Prerušte kontakt

Jedna z výhod moderného sveta je možnosť vymazať osobu zo svojho života. Prestaňte bývalého sledovať na sociálnych sieťach. Nie je na to žiadny dôvod. Štúdia z roku 2012 zistila na vzorke 464 respondentov, že tí, ktorí zostali s bývalými v kontakte na sociálnych sieťach, sa s rozchodom vyrovnávali ťažšie.

Vyrozprávajte sa

Ak budete pocity dusiť v sebe, neskôr to povedie k väčším problémom. Zdôverte sa kamarátom. Ľudia, ktorí vás majú radi, vydržia počúvať aj čierne myšlienky po rozchode. Otravujte ich nimi, až kým vám nepovedia, že už stačilo. Keď vám prestanú nosiť zmrzlinu a začnú hovoriť, že je čas preniesť sa cez predošlý vzťah, poslúchnite ich. Už ste totiž vo fáze, keď treba spoznávať nových ľudí, prípadne si s niekým začať. Štúdia z roku 2014 konštatuje, že rozchody oveľa lepšie nesú tí, ktorí tesne po nich vhupnú do nového vzťahu.

Odmeňujte sa

Choďte na dovolenku alebo sa prihláste na kurz varenia. Robte čokoľvek, čo vám vyčarí úsmev na tvári.

Napíšte o tom

Nemáme na mysli nenávistný blog, v ktorom pourážate bývalého, ale skôr denníkové zápisky len pre seba. Písanie vám pomôže utriediť si myšlienky, zmierni pocity stresu či úzkosti a umožní vám efektívnejšie riešiť problémy. Speváčke Adele písanie po rozchode pomohlo. Prečo by to nemohlo fungovať aj vo vašom prípade?

Čítajte tiež:

Toto vám pomôže prekonať pocit menejcennosti

Reč vášho partnera by mohla byť signálom nevery

Prezradíme vám, ako často a dlho by sme mali cvičiť


Zdroj: http://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/how-to-get-over-a-bad-breakup-someone-relationships-writing-music-crying-ice-cream-a7929301.html