Aj oni potrebujú lásku. Naši útulkáči

0
1626

Napriek tomu, že každoročne nájdeme na sociálnych sieťach či v televízoroch správy o tom, že nemáme kupovať deťom na Vianoce zvieratá, že si máme dôkladne rozmyslieť, či sa o nich naozaj chceme starať a máme na to možnosť a v neposlednom rade či je pre nás pes vhodný a máme na neho trpezlivosť, stále sú tu ľudia, ktorý to ignorujú. Každoročne sa po Vianociach zapĺňajú útulky a zvieratá, ktoré mali byť darčekom a radosťou sú vystavený na pospas osudu. Netreba však hovoriť, že na svete žijú ale aj bezcharakterní ľudia, ktorí tieto zvieratá bez váhania vyhodia na ulicu, častokrát na miesto kde ich nikto nenájde alebo ich neľútostne utopia či inak zabijú.

Autor: utulkovo.teraz.sk
Autor: utulkovo.teraz.sk

Preto ak rozmýšľate nad kúpou psa či mačky v tomto Novom roku, určite zvážte možnosť, či nechcete potešiť ohrdnuté a citlivé duše útulkáčov. Napriek tomu, že je to útulok, nájde sa tu veľa čistokrvných rás a samozrejme aj „orieškov“ alebo inak povedané nečistokrvných psíkov, ktorí dokážu byť rovnako krásni, milí a inteligentní. Nájdu sa tu mláďatá, ale aj seniori a môžem vám zaručiť, že aspoň jeden z nich vám padne do oka. Jediným problémom je z toľkých zvierat si vybrať. No za tú lásku to stojí. Nemusíte sa báť, že by ste útulkáčom nespravili radosť. Ak to s nimi myslíte vážne, stane sa vašim verným priateľom, ktorý vás bude celým svojim srdcom milovať a lásku vám bude preukazovať každý deň. A možno že psíci, ktorý si prešli takýmto ťažkým osudom ocenia oveľa viac vašu lásku. Áno, aj útulkáči dokážu milovať.

Autor: Psiadusa.sk
Autor: Psiadusa.sk

Ak zvieratko už máte, no osud týchto zvierat vás chytil za srdce, môžete im niečo darovať poprípade finančne prispieť na tieto neziskové organizácie. Darovať môžete prakticky čokoľvek staré, ale aj nové. Staré deky či hračky ktoré už nepotrebujete, koberce či hračky a samozrejme žrádlom či maškrtami určite nepohrdnú. Niektoré organizácie dokonca predávajú rôzne tričká, mikiny či potreby pre zvieratá z ktorých výťažok ide na zvieratá.

Autor: utulkovo.teraz.sk
Autor: utulkovo.teraz.sk

Ak však nemáte nič, čo by ste mohli dať, môžete im venovať svoj čas. Určite im veľmi dobre padne venčenie, pohladkanie a pocit, že sú ľúbení.

Autor: slobodazvierat.sk
Autor: slobodazvierat.sk

Veľa z týchto organizácií nájdete aj na sociálnych sieťach či na internete, kde sa môžete informovať o pomoci alebo si z pohodlia domova vybrať toho pravého psíka pre vás.