5 základných anti-aging tipov pre starostlivosť o pleť

2
62333


Nevieme ako zastaviť čas, ale pomôžeme vám oklamať zrkadlo aby ste vyzerali mladšie ako v skutočnosti ste.

Prinášame vám 5 základných tipov, ktoré by ste mali pridať do svojej rutiny.

Používajte citlivejší prípravok na čistenie pleti

Pokožka vekom stráca svoje oleje.

Stáva sa suchšou a citlivejšou a nemá zmysel používať agresívne prípravky proti akné, pretože by ste si mohli poškodiť pokožku. Ak máte viac ako 25 rokov, vyberte niečo jemné alebo čistiace a vyvarujte sa zbytočným peelingom.

Dbajte na to čo jete

Toto pravidlo platí v každom veku.

Vyhýbajte sa alkoholu, pretože dehydratuje vašu pokožku. Ešte horšie môžu byť potraviny s vysokým obsahom cukru, spôsobia, že budete vyzerať staršie. Namiesto toho jedzte viac bielkovín, výrobky bohaté na vitamín C, konzumujte viac mastných kyselín, ako sú oleje a avokádo.

Nezabúdajte na SPF

Ak máte viac ako 25 rokov, je čas na upgrade vášho krému. Ak ste používali krémy, ktoré obsahujú alkohol, prejdite na tie zvláčňujúce, ktoré obsahujú antioxidanty. A majte na pamäti, že dobrá ochrana pred slnkom začína pri SPF 30 a viac.

Exfoliujte

Všetci máme na pokožke odumreté bunky. Nie sú nahradené novou pokožkou tak rýchlo, ako si myslíte a na urýchlenie tohto procesu je potrebná exfoliácia. Stále majte na pamäti, že je dobré sa vyhnúť agresívnym spôsobom. Zamerajte sa na chemické exfolianty a používať kozmetiku s kyselinami.

Hydratujte

Roky našu pokožku vysušujú. Vtedy pribúdajú vrásky. Aby ste sa uistili, že sa objavia čo najneskôr, mali by ste si hydratáciu zamilovať. Vyhnite sa všetkému, čo môže spôsobiť stratu vody a zvoľte hydratačné krémy bohaté na kyselinu hyalurónovú, pretože skvele bránia odparovaniu vody.

Comments are closed.