Vône, ktoré podtrhnú ženské kúzlo

0
1636

Vôňa je nevyhnutným doplnkom každej ženy. Dokresľuje jej pôvab, vytvára okolo nej nezameniteľnú auru a tiež má obrovský vplyv na to, ako sa cíti. Niektoré parfémy dokážu v žene prebudiť  femme fatale, iné ju zas premenia na éterickú vílu. Prečítajte si, ako najlepšie vybrať vôňu, ktorá dokonale podtrhne vašu osobnosť.

Zdroj: Unsplash.com

Podľa vône sa parfémy pre ženy delia na kvetinové, orientálne, ovocné, cyprusové a korenisté. Akokoľvek vám toto rozdelenie pomôže so základnou orientáciou, pri výbere parfému je dôležité pozerať na jeho zloženie. Obsiahnuté ingrediencie vám totiž napovedia, či sa k vašej osobnosti vôňa hodí alebo nie.

Ideálna denná vôňa? Tóny ovocia aj kvetov

Ovocné vône s esenciami hrušiek, broskýň alebo malín sú svieže a ako stvorené pre elegantné mladé ženy. Naopak zrelé a sebavedomé ženy najčastejšie siahnu po parfémoch s hrejivou vanilkou, ambrou alebo kvetmi, ako jasmín či damašská ruža. Športovo založené povahy dávajú najčastejšie prednosť vôňam s citrusovým nádychom, ktoré sú svieže a plné energie. Takéto parfémy obsahujú najčastejšie výťažky z pomarančovníka, citróna alebo bergamontu.

Zvodné vône pre osudové večery

Už dávno neplatí, že celý život zasvätíme jednej vôni. Väčšina žien strieda parfémy nielen podľa ročných období, ale tiež podľa príležitosti. Zatiaľ čo na denné nosenie sa hodí ľahšia vôňa, večer siahnite po intenzívnejších a výraznejších parfémoch, ktoré prebudia ženskú zvodnosť. Červený rúž a priliehavé šaty najlepšie doplnia kvetinové akordy podmanivých kosatcov, fialiek či pivoniek. Vyberať môžete aj z orientálnych vôní, v ktorých hrá prím korenie a dreviny, ako je pačuli, santal, ružové korenie alebo kadidlo.

Parfém, parfémová alebo toaletná voda?

Neviete či zvoliť parfém, parfémovú alebo toaletnú vodu? Rozdiel v nich spočíva v koncentrácii vonných esencií, a teda aj v ich intenzite. Parfém obsahuje až 30% vonných zložiek a preto sa radí medzi silnejšie vône, ktoré vydržia aj 12 hodín. Naproti tomu parfémová voda (EdP) v sebe ukrýva 8 až 15% esencií, ktoré sa uvoľňujú až 8 hodín, a je preto ideálna na každodenné nosenie. A na koniec toaletná voda (EdT) – v nej sa koncentrácia vonných zložiek pohybuje v rozmedzí 4 až 8%. Síce vydrží voňať iba zhruba 4 hodiny, za to je ľahšia a na leto ako stvorená. Ako totiž stúpa ortuť v teplomeri, vôňa sa z pokožky uvoľňuje rýchlejšie, a tým pádom aj intenzívnejšie.