Nádherné a trochu strašidelné opustené domy, ktorých je taká škoda, až bolí

0
5391

Poznáte to. Prechádzate sa historickou častou akéhokoľvek mesta vo svete a vidíte ich. Sú tam. Poctivo stoja a nikto o ne nezakopne. Maximálne váš pes, ktorého venčíte sa pravdepodobne vyciká na obrubník. Opustené domy však nenájdeme len v mestách, ale aj v širokej krajine. Týchto päť našej redakcii naozaj vyrazilo dych a vôbec nechápeme, ako je možné, že v nich nikto nežije. Pozrite si ich a zamyslite sa nad tým, ako by váš život vyzeral, keby ste si tieto domy kúpili, zrekonštruovali a nasťahovali sa sem vo veľkom štýle.


Tip redakcie: Moderné mamy vyrábajú tieto ekologické čistiace prostriedky a šetria peniaze rodine


11

Tento nádherný a opustený dom tu stojí už viac ako sto rokov. Popravde, nič z neho neostalo. Ani len spomienky, nakoľko všetci čo tu žili sú už medzi mŕtvymi. Je až hrôzostrašné, že sa nikdy nedozvieme, aký je príbeh tejto zrúcaniny obrastenej machom a brečtanom. Príroda si ho berie naspäť k sebe. Nakoľko nevieme, kde sa dom nachádza, dovolíme si odhadnúť, že ide o upršané Írsko.

22

Opustený dom, z ktorého môžeme hádať maximálne to, že išlo o bývalú nemocnicu alebo školu. Ide o veľkú stavbu s množstvom miestností, ktorá kedysi praskala vo švíkoch. Ľudia sa tu hemžili, prichádzali a odchádzali. Dnes tu však vidíme len potkany a pavúky. Nuž, čas je krutá vec.

33

Nádherná horská chata v ktorej však už nikto nebýva. Prečo? V zime je tu veľká zima a v lete je dom ďaleko od všetkej civilizácie. Ideálny je však na víkendové pobyty v horách pre tých, ktorým sa zachcelo po tichu prírody a pokoju lesa. My by sme brali hneď. Žeby sme si dal v redakcii externé pracovisko? 🙂 predpokladáme, že sa táto nehnuteľnosť nachádza v rozsiahlych rumunských horách v oblasti Transylvánie. Brr, žeby nás v noci navštívil aj sám Gróf Drakula? 

44

Obrovský zámok, ktorý postupne chátra. Dnes už nie je v móde žiť vo veľkých domoch, nakoľko sú finančne veľmi náročné. Viete si predstaviť, koľko musí takýto dom stáť v zime na energiách, keď ho treba vykúriť? Dnes je takmer celý opustený a obývaných je len pár miestností. Dom si však zaslúži úctu za to, ako dlho dokázal stáť a stále vyzerať tak famózne. V redakcii sme sa zhodli na tom, že nehnuteľnosť pochádza z Francúzska.

55

Červená chatka v horskej prírode vyzerá fenomenálne. Náter sa dokonale vyníma pri zelenom pozadí a priam kričí „poď ku mne“. Dom však stihol podobný osud ako jeho predchádzajúcich spoločníkov v tomto článku. Kombinácia vzdialenosti od „všetkého“ a zlý prístup z neho robia iba víkendové sídlo pre tých, ktorí potrebujú jednoducho vypnúť. Odhadujeme, že ide o Nórsko.

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokPutinov kritik Navaľnyj spustil svoju predvolebnú kampaň
Ďalší článokDonald Trump už čelí viac ako 50 žalobám
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.